Derek van der Plas en Albert Spaans gaan nieuwe uitdagingen aan

Komend seizoen zal Jong Quick Boys deelnemen aan de nieuwe door de KNVB in het leven geroepen beloftencompetitie voor ploegen met spelers onder 23 jaar. De blauw-witte talenten zullen onder leiding staan van Derek van der Plas, de huidige assistent-trainer van het eerste elftal. Daarnaast blijft ook Albert Spaans behouden voor de club. De Hagenaar wil met Quick Boys JO19-1 terugkeren naar de 2e Divisie. Hierdoor is een vacature ontstaan voor Quick Boys 2.

Jong Quick Boys
Om de doorstroming van talentvolle jeugdspelers naar het eerste elftal te kunnen verkleinen, is door de KNVB voor de nieuwe competitie. Quick Boys, die het opleiden van spelers hoog in het vaandel heeft staan, is vanaf de lancering van het plan van de voetbalbond enthousiast en heeft in vroeg stadium haar beloftenelftal ingeschreven. Van der Plas (38), die op korte termijn de KNVB-opleiding TC1/UEFA A met succes hoopt af te ronden, weet als geen ander wat er nodig is om de stap naar de hoofdmacht te kunnen maken. Liefst veertien (!) seizoenen maakte hij deel uit van de A-selectie van de blauw-witten en was de afgelopen twee jaar assistent-trainer van het eerste elftal. Die ervaring wil van der Plas dolgraag overbrengen op de talenten in een nieuwe, uitdagende competitie.

Terugkeer
Na twee seizoenen bij het tweede elftal keert de 49-jarige Albert Spaans terug bij het vlaggenschip van de jeugdopleiding van de club. In het recente verleden kende de Hagenaar de nodige successen met Quick Boys JO19-1. Tweemaal werd beslag gelegd op de districtsbeker en in het seizoen 2016-2017 liep Spaans met zijn ploeg op het nippertje de promotie naar de 1e Divisie mis. De ondernemer wil, na een aantal jaar van afwezigheid, met Quick Boys JO19-1 weer terugkeren naar de 2e Divisie en de talentvolle jeugdspelers klaarstomen voor de stap naar de senioren. Arwin Guyt zal Albert hierbij assisteren.

De clubleiding is verheugd over het feit dat Derek van der Plas en Albert Spaans ook komend seizoen actief zullen zijn op sportpark Nieuw Zuid en wenst hen veel plezier en succes toe met hun nieuwe uitdagingen.

Geef een antwoord