Deze week in het programmablad: Derek van der Plas

Voor aanvang van elke thuiswedstrijd in de competitie wordt er een programmablad gemaakt. Deze is voor slechts €0,50 te koop bij de entree. Elke week wordt er een interview geplaatst met een Quick Boyzer. Voor het aankomende programmablad sprak de redactie met Derek van der Plas, sinds dit seizoen hoofdtrainer van Quick Boys 2.

Derek, hoe bevalt het hoofdtrainerschap je tot nog toe?
“Het bevalt heel erg goed! Ik vind het leuk om met jongens te werken die ambitieus zijn en als doel hebben om ooit speler van Quick Boys 1 te worden. Gedurende het seizoen zie je dat de spelers stappen maken, dat is mooi om te zien.”

Je was hiervoor al als assistent verbonden aan het tweede. Hoe is de overstap van speler naar trainer je bevallen?
“Dat was behoorlijk wennen. Ik miste het voetballen op niveau en dan met name de druk en het moeten presteren en de verantwoordelijkheid die ik daarbij voelde als speler.
Nu ik hoofdtrainer ben, mis ik het voetballer zijn steeds minder. De verantwoordelijkheid, het willen presteren, wat hoort bij het trainer zijn, is nu weer terug. Blijkbaar heb ik dat nodig.”

Voor hen die het niet volgen: hoe presteert het tweede dit seizoen tot nog toe?
“Qua uitslagen presteren we te wisselvallig. We hebben een stroeve start gehad, waarin we veel goals tegen kregen en zelf onze kansen niet konden afmaken.
Daarna hebben we ons aardig hersteld, waarin we toch eigenlijk wel meer punten hadden kunnen pakken. Uiteindelijk gingen we de winterstop in met een derde plek op de ranglijst, 7 punten achter de koploper. De start van de tweede helft van het seizoen is tegenvallend, met een onnodige 1-1 tegen het laag geklasseerde ‘s-Gravenzande, waarin we ook echt niet goed speelden, en een 2-1 verlies tegen de koploper Excelsior Maassluis, waarin we juist meer verdiend hadden. De wedstrijd van vorige week tegen Rijnvogels (2-0 verlies) waren we heer en meester en creëerden we vele kansen, echter konden we niet tot scoren komen. Het is goed om te zien dat we veel goede kansen hebben kunnen creëren tegen een tegenstander die inzakt en erg compact staat. De volgende stap is om de kansen die we krijgen ook te gaan benutten.”

In het programmablad vertelt Derek van der Plas verder onder meer over zijn doelen als trainer en doet hij uit de doeken wie hij als grootste talenten ziet in het tweede elftal.

Geef een antwoord