Doelman Lars Jansen tekent contract bij de blauw-witten

De kogel is door de kerk, de handtekeningen zijn gezet: Lars Jansen speelt met ingang van het seizoen 2024-2025 op sportpark Nieuw Zuid. Met zijn krabbel verbindt de doelverdediger van competitiegenoot Noordwijk zich voor één jaar aan de blauw-witten. Tevens heeft de clubleiding van Quick Boys een optie voor een tweede seizoen weten te bedingen.De 25-jarige sluitpost is natuurlijk geen onbekende in de Bollenstreek. Jansen is namelijk bezig aan zijn derde seizoen op sportpark Duinwetering. Ook kent de inwoner van Hillegom een verleden bij VVSB, Go Ahead Eagles en Argon. Met Glenn Berkelaar, oud-keeperstrainer van de blauw-witten, heeft Jansen tot voor kort een keeperschool in de Bollenstreek gerund. In het dagelijks leven is hij werkzaam als bemiddelaar in vaste planten. Binnenkort hoopt Jansen voor de eerste keer vader te worden.

Jansen kent dus weinig geheimen meer voor de fans van zijn toekomstige club. Maar hoe is dat andersom? ,,Met Noordwijk heb ik tot nu toe vijf keer tegen Quick Boys gespeeld,” vertelt Lars Jansen tijdens het officiële tekenmoment op Nieuw Zuid. ,,Het zijn wedstrijden volop passie en strijd van beide kanten. Van oudsher ook een bepaalde onderlinge rivaliteit. In het recente verleden heeft men elkaar ook enkele keren in de weg gestaan in de strijd om promotie. Er is bovendien altijd veel publiek aanwezig. De fanatieke beleving van de supporters van Quick Boys blijft mij bij. Dat maakt de derby’s natuurlijk extra leuk. Maar ik moet me eerlijk gezegd nog wel inlezen in de historie van de club.”Jansen beleeft een fijne tijd bij de noorderburen. Toch zal hij De Duinwetering aan het einde van het lopende seizoen gaan verlaten. ,,Noordwijk is een heel mooie en warme club om voor te mogen spelen. Met de middelen die men ter beschikking heeft, presteert Noordwijk elk seizoen gewoon goed en zijn zij uitgegroeid tot een meer dan stabiele middenmoter. Mijn ambitie is om kampioen te worden op het niveau waarop ikzelf actief ben. Op basis van wat Gert Pluimgraaff en de hoofdtrainer mij hebben voorgeschoteld, is Quick Boys voor mij een logische vervolgstap. De visie van de club en de manier van spelen passen daarbij. De gezamenlijke honger naar succes ook.”

Aan de gesprekken op Nieuw Zuid heeft Jansen dus een goed gevoel overgehouden. ,,Na de kennismaking hebben we gesproken over de speelstijl van Quick Boys en mijn kenmerkende eigenschappen. En over welke waarde ik voor de club kan hebben. Ik denk dat ik een goed meevoetballende keeper ben. Voor een doelman ben ik niet heel groot, maar desondanks wel heel dominant in het strafschopgebied. Ik weet ook dat ik een heel geduchte concurrent zal tegenkomen. Paul van der Helm is al zes seizoenen onomstreden op Nieuw Zuid en bovendien aanvoerder van het team. Die strijd zal ik moeten aangaan. Dat is mijn eerste doel. Vervolgens wil je als keeper belangrijk zijn voor het elftal door punten te pakken en zo vaak mogelijk de nul te houden.”Bestuurslid Selectievoetbal Gert Pluimgraaff verwacht dat de onderlinge concurrentiestrijd het algemene niveau van het keepersgilde verder zal doen opschroeven. ,,Met Lars heeft Quick Boys een doelman van topkwaliteit in huis weten te halen. Hij staat bekend om zijn karakteristieke manier van spelen en zijn meevoetballende kwaliteiten. Ook zijn winnaarsmentaliteit is een absolute pluspunt. Maar hij weet ook dat hij zal moeten concurreren met vaste waarde Paul van der Helm en de talentvolle Bram Oskam. Alle keepers beginnen het nieuwe seizoen op nul en krijgen van Thomas Duivenvoorden gelijke kansen.”

De clubleiding heeft Lars Jansen van harte welkom op sportpark Nieuw Zuid en wenst hem veel succes en plezier toe bij de blauw-witten.