Duidelijke oefenzege op SJC

Geen thuiswedstrijd, maar toch een oefenpotje op fietsafstand. Quick Boys was deze zaterdag te gast op het fraaie, geheel vernieuwde sportpark van SJC.

Ondanks de vroege begintijd (11.30 uur) was Jim Beers klaarwakker. Hij scoorde al na vier minuten de 0-1 met een prachtig afstandsschot. De ijverige Volendamse aanwinst kwam in de eerste helft al tot een handvol kansen. Hij deed onder meer een gooi naar de ‘goal van de wedstrijd’ met een bal achter het standbeen, maar die werd nog net gekeerd op de doellijn.

Nu ging die titel naar El Kachati, die na een half uur spelen met een heerlijke halve omhaal de 0-2 liet bijschrijven. Een paar minuten voor rust was daar nummer drie, toen de Noordwijkse defensie werd zoekgespeeld en Van den Meiracker uiteindelijk de trekker mocht overhalen.

Het mag duidelijk zijn: de ploeg van Grünholz dicteerde en SJC had weinig in te brengen. De 0-3 ruststand was een magere afspiegeling van het spelbeeld.

Na de thee veranderde dat niet, al ging het van beide kanten wel in een tempootje lager. Niet zo vreemd natuurlijk, in subtropische omstandigheden. Na iets meer dan een uur voetballen wisten de blauw-witten de score weer verder uit te bouwen. Op aangeven van Van den Meiracker kon invaller Bekooij binnentikken. Vijf minuten later wisselde de Leidse buitenspeler van rol. Nu stelde hij met een assist Beers in staat om zijn tweede goal maken.

Zo rondde Quick Boys de oefencampagne af met een 0-5 overwinning op sportpark Lageweg. Hopelijk kan de reeks winstpartijen volgende week bij TEC worden doorgetrokken, als het eindelijk weer echt om de knikkers gaat.