Een korte kennismaking met Sven Onclin

De nieuweling stelt zich voor aan de supporters van Quick Boys
Onlangs heeft de technische commissie bekendgemaakt dat Sven Onclin aan het einde van het huidige seizoen de overstap maakt van de amateurs van Ajax naar Quick Boys. Nadat het redactieteam enige tijd geleden zijn komst op de website had aangekondigd, volgt nu een korte kennismaking met de nieuwe speler.

Sven, vertel eens iets over jezelf; wie ben je en wat doe je in het dagelijks leven naast voetballen bij Ajax?
“Om bij het begin te beginnen: ik ben Sven Onclin, twintig jaar oud, woonachtig in Almere en heb een vriendin genaamd Ferdinay. In Weesp ben ik werkzaam bij een leverancier van logistieke diensten in de wereld van verzending en opslag voor kleine en grote webwinkels. Mijn hobby’s zijn voetbal, fitnessen, films kijken en uitgaan met vriendin en vrienden. 

Je speelt nu bij de amateurs van Ajax. Waar heb je leren voetballen en hoe ziet jouw carrière verder eruit?
“Hier in Almere ben ik begonnen bij FC Omniworld. Tot de B-junioren heb ik daar gespeeld. Vervolgens maakte ik de overstap naar AZ. Als tweedejaars A-junior vertrok ik uit Alkmaar en kwam ik terecht bij FC Volendam. Ik startte in de selectie Jong Volendam, maar maakte vrij snel mijn debuut (uit bij FC Dordrecht, red.) voor het eerste elftal. Ik mocht blijven bij Jong Volendam, maar ik koos voor mijn maatschappelijke carriere in combinatie met het spelen bij de amateurs van Ajax.” 

Op welke posities ben jij inzetbaar?
“Dit seizoen speel ik voornamelijk als centrale verdediger, maar ik kan tevens heel goed als rechtsback spelen. In de jeugd van AZ en bij Volendam speelde ik ook altijd als rechtsachter. Eventueel ben ik als rechtshalf inzetbaar en als de trainer mij daar nodig heeft, kan ik eveneens op de positie verdedigende middenvelder uit de voeten. 

Wat zijn jouw sterke en jouw minder sterke punten?
“Mijn snelheid is in orde en ik coach veel tijdens wedstrijden. Mijn trap is ook vrij goed en ik heb de drang om als verdediger naar voren te gaan. Daarnaast wil ik koste wat het kost winnen en dat lijkt mij ook wel een goede eigenschap.
Aan mijn kopkracht moet ik werken en ook het schieten met mijn linkerbeen moet en kan beter. Maar goed, ik ben nog jong, dus ik heb nog de tijd om mijn mindere punten te verbeteren.”

Je hebt al heel even aan het betaalde voetbal mogen ruiken. Heb jij een terugkeer naar het profvoetbal nu definitief uit het hoofd gezet?
“Nou, ik heb zeker nog wel de ambitie om terug te keren in het betaalde voetbal, maar niet onder elke voorwaarde. Vanwege mijn jeugdige leeftijd heb ik nog kansen in het profvoetbal, maar ik richt mij uiteraard voornamelijk op Quick Boys. Als ik daar niet goed speel, houdt alles op.”

Waren meer clubs geïnteresseerd in jouw diensten? En zo ja, waarom heb je uiteindelijk voor Quick Boys gekozen?
“Er hebben inderdaad meer clubs zich gemeld bij mij. Quick Boys was echter de eerste die interesse toonde en eigenlijk was ik gelijk verkocht. Ik hield een heel goed gevoel over aan de eerste kennismaking met de mensen en de club zelf. Hierdoor was het niet heel erg moeilijk om voor Quick Boys te kiezen.”

Wat weet jij van Quick Boys en wat kan jij toevoegen aan het huidige elftal?
“Eerlijk gezegd weet ik niet heel veel van de club af. Uiteraard heb ik mezelf wel enigszins laten informeren door mensen die beter bekend zijn met Quick Boys. Van het elftal ken ik niet heel veel spelers. Ik begreep dat Niels van Duijn volgend seizoen weer aansluit bij de selectie, hem ken ik nog van de tijd bij FC Volendam. Verder stap ik vrij blanco in het nieuwe avontuur. Dat komt voornamelijk doordat ikzelf natuurlijk ook op zaterdag speel. Het is voor mij dus moeilijk om te beoordelen wat ik kan toevoegen aan dit team. Zoals ik al zei, is mijn wil om te winnen erg groot en vaak weet ik dat over te brengen op mijn medespelers.”  

Tot slot: wat wil jij met Quick Boys bereiken?
“Een club als Quick Boys moet altijd om het kampioenschap strijden. Dat moet in mijn ogen ook de doelstelling voor volgend seizoen zijn. Het lijkt mij geweldig om kampioen te worden met deze club. Ik kijk er in ieder geval naar uit om in juli te beginnen bij Quick Boys.”

Geef een antwoord