Eerste contract voor Kees Zwanenburg

Opnieuw maakt een speler uit de eigen jeugdopleiding van de blauw-witten promotie naar de hoofdmacht. Kees Zwanenburg zal komend seizoen onderdeel uitmaken van de A-selectie op sportpark Nieuw Zuid. De rechtervleugelverdediger heeft onder het toeziend oog van zijn ouders en broer een contract voor één seizoen getekend, met een eenzijdige cluboptie voor nog een jaar.

De 18-jarige Zwanenburg maakte reeds vorig seizoen zijn officiële debuut voor K.v.v. Quick Boys. Na zijn invalbeurten tegen Rijnsburgse Boys en Koninklijke HFC kreeg de rechtsback zijn eerste basisplaats toegewezen in de uitwedstrijd tegen Katwijk. Zwanenburg maakte de negentig minuten vol en kon terugkijken op een geslaagd optreden in de Derby der Derby’s. In totaal speelde de eigen kweek afgelopen voetbaljaar acht competitiewedstrijden namens de blauw-witten.

,,Als club zijn we heel blij met het feit dat er opnieuw een jong talent uit de eigen jeugdopleiding de stap gaat maken,” geeft bestuurslid Selectievoetbal Gert Pluimgraaff aan. ,,Hiermee wordt ook een signaal afgegeven aan de jeugdspelers van onze club. De deur naar de hoofdmacht staat altijd open. Kees heeft vorig jaar al even aan het echte werk mogen ruiken, ontwikkelt zich momenteel uitstekend bij Jong Quick Boys en zal in het nieuwe seizoen een volwaardige lid van het eerste elftal worden. Voor mij persoonlijk is het leuk dat een talent die ik in het verleden onder mijn hoede heb gehad, weet door te stomen naar het eerste elftal.”

Zijn voorlopig hoogtepunt beleefde Zwanenburg op 30 april 2022. ,,Een heel speciaal moment. Als kleine jongen droomde ik hiervan. Je basisdebuut maken in de Katwijkse derby tegen de aartsrivaal. Vooraf was ik nerveus, maar eenmaal op het veld was er alleen sprake van gezonde wedstrijdspanning. Na afloop kon ik tevreden zijn over mijn optreden.”

In het huidige seizoen ligt de focus volledig op het beloftenteam. ,,Mede vanwege blessures en schorsingen zijn een aantal spelers, waaronder ik, vorig jaar voor de leeuwen gegooid. Voor nu is van belang dat ik zoveel mogelijk minuten maak en mijzelf verder ontplooi. Met Jong Quick Boys spelen we in een heel mooie competitie met sterke tegenstanders die zorgen voor een goede weerstand.”

Uit de contractaanbieding spreekt vertrouwen, vindt de student Medische Natuurwetenschappen aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. ,,Men ziet in mij een grote belofte voor de toekomst. Ik moet zorgen dat ik topfit aan de voorbereiding begin en komend seizoen de volgende stap in mijn ontwikkeling zet. Het liefst in het eerste elftal, maar het is absoluut geen schande om met Jong Quick Boys mee te doen.”

De clubleiding wil Kees Zwanenburg van harte feliciteren met het ondertekenen van zijn eerste contract en wenst hem veel succes en plezier toe in de komende jaren op Nieuw Zuid.