Eerste contract voor talentvolle Hadi Erol

Aanvaller Hadi Erol wordt definitief overgeheveld naar de A-selectie van K.v.v. Quick Boys. Het 19-jarige talent tekent op sportpark Nieuw Zuid zijn eerste verbintenis die hem tot medio 2025 aan de blauw-witten verbindt. Bovendien heeft de club een optie voor een tweede jaar bedongen.



Hoewel de geboren Leidenaar tot voor kort officieel deel uitmaakte van Quick Boys O21, prijkte de naam van Erol in het afgelopen voetbaljaar al regelmatig op het wedstrijdformulier van de hoofdmacht. Op 2 december 2023 maakte de creatieve speler als invaller zijn debuut voor het eerste elftal van de blauw-witten in de gewonnen thuiswedstrijd tegen Jong Sparta Rotterdam (3-1). In totaal kwam Erol vorig seizoen tot vier optredens in de Tweede Divisie.  

Ontwikkeling
Sinds jaar en dag heeft Quick Boys de sportieve ambitie om beloftevolle jeugdspelers te kans te geven op promotie naar het eerste elftal. Vorig seizoen hebben liefst zeven talenten hun primeur mogen beleven op Nieuw Zuid. Bestuurslid Selectievoetbal Gert Pluimgraaff is zeer tevreden met de ontwikkeling die de voorhoedespeler laat zien. “Hadi is een jonge speler die een mooie vooruitgang heeft geboekt. Wat ons betreft zit er bij hem nog veel meer in het vat. Door Hadi definitief over te hevelen naar de A-selectie, verwachten wij dat hij zich verder kan ontplooien.”

 

Mooi moment
De jongeling heeft zijn promotie stiekem zien aankomen. ,,Ik had de aanbieding wel verwacht, ja. Op een gegeven moment begon ik te twijfelen, omdat er een aantal nieuwe spelers waren aangetrokken. Maar na de voorbereiding werd het gesprek ingepland en kreeg ik mijn eerste contract aangeboden. Een heel mooi moment voor mij!”

Debuut
Op vijftienjarige leeftijd kwam Erol via DSO uit Zoetermeer in de jeugdopleiding van Quick Boys terecht. Laurens Mouter was destijds zijn trainer in Quick Boys O16. Amper drie jaar later maakte de rechtspoot zijn debuut in het eerste elftal. ,,Ik voelde dat ik zou mogen invallen toen ik op de bank zat. We speelden een heel goede wedstrijd, kwamen op een 3-1 voorsprong. Toen dacht ik: Oké, het zou zomaar kunnen gebeuren vandaag. Ik viel uiteindelijk vlak voor tijd in en had zelfs nog een doelpunt kunnen maken.”



Wennen
Aanvankelijk moest Erol wennen aan zijn nieuwe rol bij A-selectie. ,,In Quick Boys O18 en O21 was ik gewend om wekelijks hele wedstrijden te spelen. Nu kwam ik soms helemaal niet in actie of slechts een paar minuten. Dat was even schakelen voor mij. Niettemin kreeg ik wel de mogelijkheid om op een veel hoger niveau te trainen waardoor ik mezelf verder kon ontwikkelen.”
Van die groei plukt de beloftevolle speler nu de vruchten. ,,Het grote verschil is dat ik het vermogen heb om meer loopacties zonder bal te maken. Tegelijkertijd voel ik me veel comfortabeler in balbezit. Wat dat betreft ben ik meer aanwezig op het veld.”

Doortrekken
Met het behalen van het kampioenschap met Quick Boys O21 sloot Erol het seizoen 2023-2024 in stijl af. In de beslissende wedstrijd tegen Zeeburgia O21 was hij verantwoordelijk voor een zeer fraai doelpunt. Komend voetbaljaar hoopt de student Marketing en Communicatie de stijgende lijn te kunnen doortrekken. ,,Het is belangrijk om zoveel mogelijk minuten te maken. Het liefst in het eerste elftal, maar ik kom ook graag voor de beloften uit. Ik hoop dan weer een meerwaarde te kunnen zijn voor het team”, besluit hij.  

De Technische Commissie feliciteert Hadi Erol met het ondertekenen van zijn eerste contract en wenst hem veel succes en plezier toe op Nieuw Zuid!