EHBO-herhalingscursussen succesvol afgelegd

Afgelopen week heeft een groot deel van de EHBO-groep van Quick Boys deelgenomen aan de EHBO-herhalingscursus, welke door opleidingsinstituut Hulsbosch & Broekhoff op sportpark Nieuw Zuid werd verzorgd. Een aantal EHBO-vrijwilligers heeft niet aan de cursus deelgenomen, daar deze de mogelijkheid hebben om de noodzakelijke lessen via andere wegen te volgen zoals via de werkgever.

De voortreffelijke wijze waarop cursusleiders Menno Broekhoff en Rob Hulsbosch de stof ook deze keer weer wisten over te brengen op de 14 aanwezige cursisten, heeft er toe bijgedragen dat de voltallige groep de herhalingscursus met goed gevolg heeft afgelegd. Een mooi resultaat waar Quick Boys trots op kan zijn.

Hiermee is de club weer volledig geoutilleerd op het gebied van EHBO en is met de volledig gecertificeerde EHBO-groep ook het komende jaar weer de veiligheid op het gebied van Eerste Hulp bij Ongelukken t.b.v. de voetballers en bezoekers van ons sportpark gewaarborgd.

Tijdens wedstrijdzaterdagen draait het Quick Boys EHBO-team, zo’n twintig vrijwilligers groot, haar diensten op toerbeurt, waarmee van de eerste tot aan de laatste wedstrijdronde iedere zaterdag EHBO’ers beschikbaar zijn op en rondom de velden. Daarnaast is er extra EHBO-inzet tijdens wedstrijden van Quick Boys 1 en andere grootschalige evenementen op ons sportpark. Met de deelname van Wim Hoek, in hoedanigheid van clubhuismedewerker, zijn ook de bezoekers van het clubhuis verzekerd van een adequate Eerste Hulp bij Ongevallen.

Het bestuur van K.v.v. Quick Boys feliciteert via deze weg alle EHBO’ers met het behalen van dit mooie resultaat.

Voor de EHBO’ers van onze vereniging maakt het reanimeren en bedienen van de AED-apparatuur onderdeel uit van de jaarlijkse EHBO herhalingscursus. De AED-vrijwilligers van Quick Boys hebben reeds vorige maand de gebruikelijke herhalingscursus gevolgd. Tijdens deze cursus, die eveneens door opleidingsinstituut Hulsbosch & Broekhoff werd verzorgd, stond de reanimatietechniek en het bedienen van de AED-apparatuur centraal.

Het is goed te zien dat onze vereniging een groot aantal vrijwilligers herbergt die in noodgevallen de eerste vereiste hulp kan bieden. Ondanks het aantal vrijwilligers is de EHBO-groep op zoek naar nieuwe krachten om ook het komende seizoen iets makkelijker de indelingen voor de wedstrijdzaterdagen te bewerkstelligen. Eventueel geïnteresseerden kunnen zich wenden tot EHBO-coördinator Heleen van Beelen, via e-mail bereikbaar op h.van.beelen@casema.nl.

Geef een antwoord