EHBO herhalingscursussen succesvol afgelegd

18 Quick Boys vrijwilligers geslaagd voor herhalingscursus EHBO
De afgelopen weken heeft de vrijwel volledige EHBO groep deelgenomen aan de EHBO herhalingscursus welke door opleidingsinstituut  Hulsbosch & Broekhoff op sportpark Nieuw Zuid werd verzorgd.

De voortreffelijke wijze waarop cursusleiders Menno Broekhoff en Rob Hulsbosch de stof ook deze keer weer wisten over te brengen op de cursisten heeft er toe bijgedragen dat de voltallige groep de herhalingscursus met goed gevolg heeft afgelegd.  Een mooi resultaat waar Quick Boys trots op kan zijn.

Hiermee is de club weer volledig voorzien op het gebied van EHBO en is met de volledig gecertificeerde EHBO groep ook het komende jaar de veiligheid op het gebied van Eerste Hulp bij Ongelukken t.b.v. de voetballers en bezoekers van ons sportpark weer gewaarborgd.

Tijdens wedstrijdzaterdagen draait het QB EHBO-team, zo’n twintig vrijwilligers groot, haar diensten op toerbeurt waarmee van de eerste tot aan de laatste wedstrijdronde iedere zaterdag EHBO’ers beschikbaar zijn op en rondom de velden. Daarnaast is er extra EHBO-inzet tijdens wedstrijden van Quick Boys 1 en andere grootschalige evenementen op ons sportpark.   Met de deelname van Wim Hoek,  in hoedanigheid van clubhuismedewerker, zijn ook de bezoekers van het clubhuis verzekerd van een adequate Eerste Hulp bij Ongevallen.

Het bestuur van K.v.v. Quick Boys feliciteert via deze weg alle EHBO’ers met het behalen van dit mooie resultaat.

Voor de EHBO-ers van onze vereniging maakt het reanimeren en bedienen van de AED-apparatuur onderdeel uit van de jaarlijkse EHBO herhalingscursus. Voor de AED-vrijwilligers van Quick Boys staat in het voorjaar de jaarlijkse herhalingscursus gepland. Tijdens deze cursus, welke eveneens door opleidingsinstituut Hulsbosch & Broekhoff wordt verzorgd, staat de reanimatietechniek en het bedienen van de AED-apparatuur centraal. De AED-vrijwilligers worden hier binnenkort over geïnformeerd.

Geef een antwoord