FC Rijnvogels – Quick Boys 2-2

Remise op de Kooltuin

De eerste Katwijkse derby van het huidige seizoen bleef onbeslist. Op een volgepakt sportpark De Kooltuin kwam Quick Boys al snel op voorsprong. Met nog een klein kwartier te spelen trok FC Rijnvogels de score gelijk. In de tweede helft kwam de thuisploeg terecht op voorsprong. Quick Boys herpakte zich en trok de score weer gelijk. In de slotfase van de wedstrijd waren er nog kansen voor beide tegenstanders. Een verdere score bleef uit waardoor de wedstrijd onbeslist eindigde.

Quick Boys startte in de zelfde samenstelling als in de succesvol afgesloten wedstrijd tegen vv SHO. Al snel bleek dat beide tegenstanders (waarvan FC Rijnvogels een aantal ex-spelers van Quick Boys in de gelederen heeft) niet voor elkaar wilden onderdoen en op zoek gingen naar een doelpunt. Voorlopig waren de beste kansen voor Quick Boys dat na tien minuten spelen op voorsprong kwam toen Yordi Teijsse kon wegdraaien van zijn tegenstander Orlando Ouwehand, om vervolgens richting het strafschopgebied op te stomen en onhoudbaar voor doelman Peter Messemaker in de verre hoek te schuiven.

FC Rijnvogels was allerminst onder de indruk van de vroege achterstand en ging naarstig op zoek naar de gelijkmaker maar kwam vooralsnog niet verder dan het afdwingen van een aantal hoekschoppen, die allen niet het gewenste resultaat sorteerden. Quick Boys had weinig terug van de druk die FC Rijnvogels zette. De blauwwitten lieten zich nog maar zelden op de speelhelft van de gastheren zien en speelden te gelaten en te afwachtend om het FC Rijnvogels moeilijk te maken.

Met nog een klein kwartier te gaan tot de rust werd Quick Boys eindelijk weer gevaarlijk toen Yordi Teijsse een kopkans kreeg maar moest toezien hoe doelman Messemaker deze doelpoging verijdelde. Een paar minuten later liet FC Rijnvogels de gelijkmaker op het scorebord aantekenen. Via de rechterflank werd Yuri Guijt in stelling gebracht, die vervolgens doelman Martijn de Zwart passeerde. De thuisclub leek nog eenmaal gevaarlijk te worden in de eerste helft, toen Mitchel Beyersbergen na een overtreding op Martin Onderwater net buiten het strafschopgebied een vrije schop mocht nemen. Beyersbergen plaatste de bal in de muur. Tot de rust zouden beide tegenstanders geen kansen meer creëren zodat men met een 1 – 1 tussenstand aan de thee ging.

Na de rust kwamen de ploegen in een ongewijzigde samenstelling terug in het veld. De pauze had niet geholpen om Quick Boys weer bij de les te krijgen: nog steeds konden de blauwwitten geen vuist maken tegen FC Rijnvogels, dat bleef jagen op de voorsprong.

Om een kentering te forceren plaatste coach Ted Verdonkschot na tien minuten spelen een dubbele wissel. Zowel Jeroen Ketting als Harry Zwarthoed werden naar de kant gehaald, voor Philippe den Hartog en Ronnie Verplancke. Quick Boys leek zich te herstellen, maar werd met een tegenvaller geconfronteerd toen na twintig minuten spelen Mitchel Beyersbergen FC Rijnvogels op voorsprong bracht uit een hoekschop.

Die achterstand schudde de blauwwitten wakker. Direct ging Quick Boys op jacht naar tenminste een punt in deze wedstrijd. Jaap van Duijn zag zijn vrije schop door doelman Messemaker tot hoekschop verwerkt worden. Een paar minuten later stond de vleugelspits wel aan de basis van de gelijkmaker. Hij maakte op de linkerflank een actie en sneed het strafschopgebied in, om vervolgens af te leggen op Yordi Teijsse die al koppend doelman Messemaker voor de tweede maal in deze wedstrijd passeerde.

Ook bij FC Rijnvogels werd gewisseld. Nadat eerst Martin Onderwater naar de kant was gehaald voor Jeffrey Beukenholt werd later Sander van der Horst gewisseld voor Hendrik van Beelen.

In een poging de wedstrijd alsnog naar zich toe te trekken schroefde Quick Boys het tempo op, al bleef het resultaat uit. Met nog tien minuten te spelen leken de blauwwitten weer in de problemen te komen bij een vrije schop van FC Rijnvogels, maar de opgelegde kans bleef onbenut.

In dezelfde fase van de wedstrijd moest Peter Messemaker alles uit de kast halen om zijn doel schoon te houden bij een doelpoging van Yordi Teijsse, die vanaf de rechterflank door Philip den Hartog werd aangespeeld. De kopbal van de spits werd door de keeper over de deklat getikt. De hoekschop die hieruit volgde bleef zonder gevolgen voor de thuisploeg. In de ruim bemeten extra tijd leek FC Rijnvogels nog een keer gevaarlijk te worden toen Niels van Veen na voorbereidend werk van Mitchel Beyersbergen een doelpoging waagde, die zonder gevolgen bleef voor Quick Boys.