Feest der herkenning

De “officiële” aftrap van de jubileumfeestweek begon met een reünie voor (oud-)leden van Quick Boys. Zo’n 300 leden hadden zich opgegeven; het werd een gemêleerd gezelschap van 18 tot 88. Oud eerste elftalspelers, maar ook oud seniorenteams konden onder het genot van een hapje en een drankje (uiteraard werd er nieuwe haring geserveerd) oude herinneringen ophalen.

Alles kwam voorbij, van kampioenschappen tot een elftal wat praktisch allemaal (zwaar) geblesseerd was geraakt. Ondertussen speelde op de achtergrond het duo Schuurmans en Schuurmans passende muziek, van de jaren ’60 tot de huidige twenties, voor ieder wat wils.
Halverwege werd er nog een leuke “Petje op, Petje af”-quiz gespeeld met allerlei Quick Boys gerelateerde vragen. De jonge garde kon de oudere garde lang bijbenen, maar aan het einde bleef toch de oude garde overeind. Hoogstwaarschijnlijk omdat zij onze “wandelende Quick Boys-encyclopedie” Jaap Sip in hun midden hadden en zij allemaal trouw zijn voorbeeld volgden.

              

Aan het einde bleven er dan uiteindelijk toch nog twee man staan, uiteraard eerder genoemde Jaap Sip en Bram Haasnoot. Zij kregen de benaderingsvraag voorgelegd: Hoeveel minuten speelde Jeffrey Ket dit seizoen in Quick Boys 1? Om een eerlijke einduitslag te krijgen werden beide heren uit elkaar gehaald. Jaap gokte op 2.700 minuten en Bram zette in op 2.750 minuten, waarmee toch verrassend de laatstgenoemde het dichtste bij het juiste antwoord van 2.877 minuten zat en zo de winnaar werd.

Jaap Sip (rechts) denkt na over zijn antwoord voor de slotvraag.
Ook Bram Barnhoorn (links) geeft zijn antwoord door.

              

Na deze quiz werd er nog lekker door gebierd en gekeuveld, ook de mannen uit de Duinrand hadden acte de presence gegeven en hadden het ook zeer naar hun zin. Om 19:00 was het feest afgelopen en kon iedereen vol met verhalen en herinneringen weer terug naar huis keren.