Geen goede generale voor Quick Boys in Werkendam

Een week voor de start van de competitie heeft Quick Boys een ruime nederlaag moeten slikken op bezoek bij Kozakken Boys. In Werkendam waren de blauwwitten een maatje te klein voor de tweededivisionist: 0-4.

Ten opzichte van de winstpartij tegen Westlandia (5-1) had trainer Jan Zoutman zijn elftal op slechts één plaats gewijzigd op sportpark De Zwaaier. Jason Oost nam de plaats in van de geblesseerde Max van Steen. De eerste kans van de wedstrijd was voor de bezoekers. Kenneth Misa-Danso pikte de bal op aan de linkerkant, kneep naar binnen en vond Mohamed el Osrouti die de bal uiteindelijk naast het doel van keeper Nils den Hartog mikte. Aan de andere kant was de eerste de beste kans van de thuisploeg wél direct raak. Achmed el Azzouti, vorig seizoen nog spelend voor Jodan Boys, opende de score: 1-0. Een paar minuten later wist diezelfde El Azzouti met een fraaie boogbal de voorsprong te verdubbelen: 2-0.
Quick Boys kon geen bres slaan in de hechte defensie van de Werkendammers. De opbouw van de blauwwitten werd bovendien vroeg verstoord waardoor zij genoodzaakt waren de lange bal te hanteren. In de slotfase van het eerste bedrijf strooide Berry Powel extra zout in de wonden door de derde treffer van de middag aan te tekenen: 3-0.

Ook na de doelwisseling was Kozakken Boys de bovenliggende partij. Quick Boys kwam eigenlijk nooit in de wedstrijd en moest in de 65e minuut lijdzaam toezien hoe Jeffrey van Nuland de vierde treffer van de Werkendammers voor zijn rekening nam: 4-0. Kort daarvoor waren Philippe den Hartog en Jesse Driebergen bij de blauwwitten in de ploeg gekomen voor El Osrouti en Jaap van der Plas. Later kwam ook Gerard Aafjes nog binnen de lijnen voor Henry Opoku.

Kozakken Boys leerde Quick Boys een harde les. De blauwwitten kregen in aanloop naar de seizoensopener bij FC Lisse nog wat huiswerk mee. Het eerste tentamen staat volgende week gepland. Dan kunnen er daadwerkelijk punten verdiend worden.

Geef een antwoord