Genoeg te vieren op Nieuw Zuid

Vier duels op rij winnen in de Jack’s League. Het was Quick Boys nog niet gelukt sinds de entree in 2019-2020. OK, sindsdien is er nog geen enkele competitie volledig uitgespeeld. Maar toch, opgeteld zijn het nog steeds aardig wat potjes voetbal.

Valt er nog meer te vieren voor de blauw-witten? Jazeker, dit was de vierde opeenvolgende overwinning op IJsselmeervogels. Samen met Quick Boys hoort de club uit Spakenburg tot de onbetwiste grootmachten in de geschiedenis van het amateurvoetbal.

Deze editie van Quick Boys-IJsselmeervogels zal niet de geschiedenis ingaan als de meest hoogstaande wedstrijd ooit. Maar boeiend was het zeker, er gebeurde genoeg. Dat het kwalitatief allemaal wat minder is, zien we over de hele linie. Door het zware programma met al die extra doordeweekse duels lijkt goed voetbal een zeldzaamheid te zijn geworden.

In de eerste helft was het een open wedstrijd. Beide ploegen wilden vooruit voetballen en er kwamen ook spannende momenten voor beide doelen. De grootste kansen waren wel voor de gasten. Bij hen oogde het allemaal net wat dreigender. Zo moest Mahmoed een bal van de doellijn halen. Daarnaast greep Van der Helm goed in toen Hak alleen op hem af kon stormen. Hij had later ook nog een goede redding in huis, op een inzet van dezelfde speler.

Quick Boys stelde hier een gevaarlijke aanval tegenover, waarbij een rood-witte de bal net voor Bekooij kon wegkoppen. Verder was er een schot van El Kachati dat moest worden gekeerd door keeper Schaap, en eentje van Mahmoed die via de verdediging naast ging.

Na de rust werd het spel slordiger, aan beide kanten. Met name de gastheren leden regelmatig onnodig balverlies. Toch zat het achterin best goed in elkaar, want de Vogels kregen in de tweede helft nauwelijks nog kansen. Hun grootste mogelijkheid kwam uit een corner, na een uur spelen. De bal kwam min of meer toevallig terecht bij Martis, maar zijn uithaal trof geen doel. En nog in dezelfde minuut wist Quick Boys wél toe te slaan. Na een fraaie aanval over links kwam Nwankwo met een afgemeten voorzet. De ingevallen Levi van Duijn had weer een neusje voor de goede plek en kopte keurig naar de grond. Via de stuit ging de bal over de kansloze Schaap heen: 1-0.

Na deze treffer leek het geloof bij IJsselmeervogels een beetje weg. Ze probeerden het nog wel en waren qua veldspel zeker niet de mindere. Maar voorin werd het nauwelijks meer gevaarlijk. Terwijl de aanval bij de blauw-witten echt begon warm te draaien. Een schot van Runderkamp ging net over. Even later kwam Bekooij een op een met de keeper, maar zocht helaas het doel te hoog. Schoten van Maatsen en Levi van Duijn gingen rakelings naast.

Het slotakkoord was voor Van den Ban, tegen zijn oude club. De invaller reageerde attent op een hoge voorzet, was de verdediger te slim af en rondde beheerst af.

Zo werd de eindstand 2-0 voor Quick Boys, dat het juiste recept lijkt te hebben gevonden om in deze intensieve periode resultaten te boeken. Er staat een hecht team dat in delen van wedstrijden zakelijk en sober kan spelen. En op momenten dat er meer wordt gevraagd, zijn de spelers ook in staat om meer leveren.

Dus wie weet, misschien hoeft het vieren niet te stoppen na vier winstpartijen op rij. Maar dan zal de ploeg wel in iedere wedstrijd tot het uiterste moeten gaan. Want de Jack’s League is ook een divisie waarin iedereen van iedereen kan winnen. Zeker in deze fase.

Foto’s: Pro Shots

Opstelling en wissels Quick Boys: Paul van der Helm (k) ©, Jan-Willem Kamp, Mohamad Mahmoed (59. Ricky van Haaren), Tommy Bekooij, Darren Maatsen, Jeffrey Ket, Nigel Ogidi Nwankwo, Lorenzo van Kleef, Youssef El Kachati (59. Fernando Lewis), Chima Bosman (20. Levi van Duijn), Nick Runderkamp (83. Mike van den Ban)

Opstelling IJsselmeervogels: Jaimy Schaap (k), Bradley Martis, Adil Haian, Jeffrey Buitenhuis ©, Daniël van Son, Darren Rosheuvel, Steven Sánchez Angulo, Mike van de Laar, Ilias Boudouni, Jerrel Hak, Danny van den Meiracker