Groots Rad van Avontuur

Groots rad van Avontuur voor Duchenne Spierdystrofie

Aanstaande zaterdag direct na de wedstrijd tegen Excelsior Maassluis zal er een groots rad van avontuur gedraaid worden. Quick Boys Tifosi hebben in samenwerking met fervent Quick Boys supporter Rick Baars een dertigtal mooie prijzen weten te verzamelen variërende van €8,- tot €500,- euro welke in de verloting gaan.

Er zullen twee ronden worden gedraaid op het rad, per ronde maak je dan kans op wel 15 mooie prijzen van dinerbonnen tot aan kadobonnen van een parketteur .
De loten zullen voor de wedstrijd en in de rust (mits niet uitverkocht) verkocht worden bij de entree van ons sportpark en op het terras voor het clubhuis. Voor de kosten hoef je het niet te laten want ze zijn maar €5,- per stuk.

Quick Boys Tifosi hebben niet alleen een fanatieke voetbalkant maar zijn zeker ook maatschappelijk betrokken bij alles wat er op en om de club gebeurt. Daarom is besloten om de spreekwoordelijke handen met Rick ineen te slaan en komt de volledige opbrengst van de loterij ten goede aan het onderzoek naar Duchenne Spierdystrofie. 
Rick is in deze de kartrekker van het geheel “al is een kar trekken zonder handen vrij lastig” aldus Rick zelf. Dit tekent de persoon Rick, ondanks dat hij aan een rolstoel
 gekluisterd zit blijft hij positief en vrolijk en bezoekt zo vaak mogelijk de wedstrijden van Quick Boys. De opbrengst gaat, via het vriendenteam van Rick “De vliegende Herten” welke in september 2023 zeven dagen lang 70 tot 100 kilometer per dag offroad gaan fietsen, naar Duchenne Spierdystrofie.

Duchenne Spierdystrofie

Wanneer je geboren wordt met Duchenne Spierdystrofie, breken je spieren langzaam af en word je steeds minder sterk. Hierdoor vallen kinderen met Duchenne Spierdystrofie vaak en kunnen ze niet goed rennen. Rond het 10e levensjaar raken de meeste kinderen al afhankelijk van een rolstoel, doordat ze problemen krijgen met lopen. Ook de armen worden steeds moeilijker om te gebruiken. Wanneer de ademhalingsspieren te zwak worden is er beademing nodig. Dit gebeurt meestal rond het 20ste levensjaar. Ook de hartspier wordt steeds zwakker, waardoor Duchenne Spierdystrofie uiteindelijk een fatale ziekte is.

Wil je op voorhand meer weten over de ziekte of misschien al iets doneren ga dan via de website van Duchenne Heroes naar de teampagina van “De vliegende Herten”.

Prijzen en sponsors

Laat jullie zaterdag van jullie beste kant zien, kom naar de derde helft (de uitslag is fysiek en komt niet online) en koop massaal je loten voor de wedstrijd a €5,- per stuk om onderzoek naar deze slopende ziekte mogelijk te blijven maken en uiteraard om kans te maken op schitterende prijzen variërende van €8,- tot €500,- euro beschikbaar gesteld door: