Hard werken verslaat talent als talent niet hard werkt

Speciaal trainingsprogramma voor de C- en D-talenten van Quick Boys
In het kader van een verdere implementatie van het Voetbal Technisch Opleidingsplan (VTOP) gaan de talenten van de C- en D-jeugd vier keer per week trainen. Er zijn veertien spelers (inclusief keepers) geselecteerd die de mogelijkheid krijgen om één keer extra te trainen per week. De trainingen en het ontwikkelingsprogramma voor deze groep staan onder leiding van Arjen van der Werf. Rob Barkel verzorgt de trainingen voor de selecteerde keepers.  

De trainingen zijn vooral gericht op tactische en technische vaardigheden van de talenten, maar er zullen ook theorietrainingen en specifieke trainingen worden gegeven. In dat kader zal ook gebruik worden gemaakt van externe trainers met specifieke vaardigheden en overige deskundigen. Hier valt te denken aan een mental coach die de talenten leert om te gaan met tegenslagen, successen te zien, uitdagingen aangaan, hoe om te gaan met kritiek, etc. of een voedingscoach die de nodige tips geeft. 
De talenten van de D-jeugd, aangevuld met C-talenten, zullen ook gaan deelnemen aan een competitie die Ajax organiseert op woensdagmiddag waar 9×9 wordt gespeeld in een kleine ruimte (14 bij 24 meter). Het doel hiervan is om de spelers zoveel mogelijk balcontacten te geven in een kleine ruimte waardoor de handelingsnelheid en techniek snel zullen kunnen verbeteren. Dit komt voort uit ons recent afgesloten samenwerkingsverband met de jeugdopleiding van Ajax. Bij veel betaald voetbalorganisaties (BVO’s) wordt door de D-pupillen ook al vier keer per week getraind. Dit geldt zeker voor de C-junioren. Vooral voor de D-pupillen zal de fysieke en mentale belasting nauwlettend in de gaten worden gehouden.   

Voor de A- en B-groep wordt op dit moment gekeken hoe op een effectieve manier de talenten ook de mogelijkheden geboden kunnen worden om zich verder te verbeteren om technisch, tactisch en mentaal vlak. De trainingen en ontwikkeling van deze talenten staan onder leiding van oud-eerste elftalspeler Jaap van Duijn. Het invoeren en begeleiden van talententeams is weer een stap in de verdere professionalisering van onze jeugdopleiding. De kennis en ervaring die wordt opgedaan in het talentenprogramma van Quick Boys kan ook gebruikt voor spelers die nog niet in het talentenprogramma zitten.  

Het investeren in de jeugd is belangrijk bij Quick Boys om zodoende de doorstroming op termijn naar Quick Boys 1 te optimaliseren. Daarbij vindt de club het ook belangrijk dat de talenten de mogelijkheid krijgen om het maximale uit zich zelf te halen. 

Theo Guijt (Hoofd Opleidingen K.v.v. Quick Boys)
Piet van Duijn (Hoofd Talentontwikkeling)

Geef een antwoord