Hekkensluiter Scheveningen pakt drie punten op Nieuw Zuid

Quick Boys heef zich in de wedstrijd tegen Scheveningen een slechte dienst bewezen door de gasten er met de punten vandoor te laten gaan. Na eerst te hebben achtergestaan kwam Quick Boys alsnog op voorsprong. Met de rust in zicht wist Scheveningen die achterstand weer om de bouwen in een voorsprong. In de tweede helft werd niet meer gescoord. Quick Boys leed duur puntverlies tegen een naaste concurrent.

De verwachtingen waren hooggespannen op sportpark Nieuw Zuid. Twee tegenstanders die moeilijk scoren troffen elkaar in een zespuntenwedstrijd waarin de winnaar goede zaken zou doen. Voor Quick Boys ging het al fout bij de toss, waardoor de blauwwitten de wedstrijd op de andere speelhelft moesten starten dan men gewoon is, wel met de harde wind in de rug.

De blauwwitten startten de wedstrijd voortvarend en gingen direct op zoek naar de voorsprong. Vooralsnog ontbrak de finesse om het de tegenstander lastig te maken, Scheveningen kwam geen moment in de problemen. De gasten kwamen zelfs op voorsprong. Levi Schwiebe wist uit een vrije schop Rowdy van der Putten te vinden die eerst nog tegenstand ondervond van doelman Paul van der Helm maar uit de rebound alsnog de openingstreffer liet aantekenen.

De euforie duurde maar kort voor Scheveningen. Een minuut later slalomde Tommy Bekooij door de verdediging van de gasten om vervolgens het doel te vinden, de stand was weer gelijkgetrokken. Beide tegenstanders bleven op zoek naar een doelpunt. Na een kwartier spelen testte Barry Rog doelman Van der Helm, maar moest zijn meerdere in Van der Helm erkennen. Ook waagde Levi Schwiebe nog een doelpoging. Weer kwam Paul van del Helm als winnaar van het duel naar voren.

Aan de andere kant probeerde Jeffrey Ket halverwege de eerste helft met een afstandsschot de score te wijzigen, dat schot belandde over het doel. Een minuut later was het wel raak voor Quick Boys. Op de linkerflank bereidde Tommy Bekooij voor en vond Dennis Kaars die die voor de eerste keer dit seizoen het doel vond. Quick Boys leidde in de wedstrijd, zou de ban voor de moeilijk scorende Kaars eindelijk gebroken zijn?

De voorsprong van Quick Boys smaakte naar meer. De blauwwitten gingen op zoek naar de verhoging van de voorsprong. Scheveningen stond de komende minuten onder druk maar wist te voorkomen dat Quick Boys de voorsprong kon vergroten. Met nog tien minuten te spelen in de eerste helft kwam Scheveningen met een uitgekiende aanval zelfs weer op gelijke voet met Quick Boys. Mitchel de Vlugt kreeg de bal gelukkig mee, plaatse de bal in de doelmond waar Kevin Gomez-Nieto de bal ongelukkig langs zijn eigen doelman het doel inwerkte. Nog was het leed niet geleden voor Quick Boys. Met de rust in zicht leed captain Jeffrey Ket onnodig balverlies. Daar kon Barry Rog van profiteren, hij vond Rowdy van der Putten die zijn team op voorsprong zette. Het tweede doelpunt van Van der Putten zette Quick Boys op een 2 – 3 achterstand die in de resterende minuten niet meer teniet werd gedaan.

De teleurstellende Jeffrey Ket bleef achter in de kleedkamer. Met nu Marting van Eeuwijk in gelederen moest Quick Boys in de tweede helft de schade zien te herstellen. De eerste doelkans was voor Ricardo Kuijvenhoven, die niet wist te profiteren. Quick Boys drong volop aan bij Scheveningen maar bleef zich stuklopen op het massaal verdedigende Scheveningen dat hulp kreeg van Quick Boys dat met teveel breedtepasses en het veelvuldig rondspelen van de bal te weinig tempo aan de dag legde.

Met de tweede wissel, Ivo Staal voor Kevin Gomez-Nieto probeerde coach Edwin Grünholz meer power in de aanval aan te brengen, er was immers nog tijd genoeg om de schade te herstellen. Met nog een half uur te gaan had Staal de pech dat zijn doelpoging via de buitenkant van de doelpaal naast ging. Daarna werd ook Dennis Kaars werd naar de kant gehaald, Koen van Liempt was zijn vervanger.

In de loop van de tweed helft herpakte Scheveningen zich. Regelmatig dreigden de gasten door de snelle omschakeling gevaarlijk te worden, daar werkte de snelle omschakeling kennelijk wel. Met nog een kwartier te spelen mocht Martin van Eeuwijk na een overtreding op hemzelf net buiten het strafschopgebied een vrije schop nemen. Van Eeuwijk plaatste de bal in de muur, weer ging een kans voor Quick Boys teniet.

Scheveningen poogde hoe dan ook de overwinning veilig te stellen, daarvoor werd alles uit de kast getrokken om het spel van Quick Boys te ontregelen. Quick Boys had daar geen antwoord op, de blauwitten lieten zich ten koste van teveel gele kaarten provoceren en kwamen niet meer tot scoren. In de extra tijd leek Martin van Eeuwijk nog dichtbij de gelijkmaker, Vrouwe Fortuna bracht middels de doelpaal uitkomst voor Scheveningen dat in deze wedstrijd het tot dusver aantal gescoorde doelpunten verdubbelde en op de ranglijst ook nog eens gelijk kwam met Quick Boys.