Jason Meerstadt strijkt neer op Nieuw Zuid

Vlak voor het verstrijken van de transferdeadline heeft K.v.v. Quick Boys zich weten te verzekeren van de diensten van Jason Meerstadt. De centrale verdediger, die ook als verdedigende middenvelder uit de voeten kan, tekent een contract voor één seizoen met een cluboptie voor een tweede jaar bij de blauw-witten.

De 22-jarige Meerstadt speelde in de jeugd van HSV DUNO, Feyenoord en Haaglandia, voordat hij werd opgemerkt door de scouts van Sparta Rotterdam. In totaal was de geboren en getogen Hagenaar twaalf seizoenen actief op Het Kasteel. Op 22 april 2022 maakte Meerstadt als invaller tegen FC Twente zijn debuut in de Eredivisie. In de afgelopen seizoenen was de verdediger een vaste waarde bij de beloften van de Spangenaren.

En zo heeft bestuurslid Selectievoetbal Gert Pluimgraaff alsnog zijn gewenste defensieve versterking binnen. ,,Wij kennen Jason al enige tijd en hebben tijdens de periode dat hij met ons heeft meegetraind een nog beter beeld van hem gekregen. Een ambitieuze en fanatieke verdediger annex controlerende middenvelder die een goede opleiding genoten heeft en zichzelf wil blijven ontwikkelen. Zijn multifunctionaliteit is een pré. Wij zijn dan ook zeer blij dat Jason uiteindelijk toch voor ons gekozen heeft. Met zijn komst is onze selectie beter in balans.”

Meerstadt is onder de indruk van zijn nieuwe werkomgeving en komt op Nieuw Zuid zijn oud-ploeggenoten Marcus Scholten en Jerrel Hak tegen. ,,Aan de trainingen met de groep in de voorbereiding op het nieuwe seizoen heb ik een goed gevoel overgehouden. Mijn vizier stond op dat moment nog op het betaalde voetbal, maar er kwam niets concreet. Het spelen voor Quick Boys is absoluut geen straf, het is een van de grootste clubs uit de Tweede Divisie met een enorme achterban. Ik heb uiteindelijk niet lang hoeven twijfelen over mijn keuze.”

Als speler van Jong Sparta Rotterdam stond de nieuwkomer regelmatig tegenover de blauw-witten. ,,Het waren altijd beladen potjes tegen Quick Boys. Wij hadden het met name in de uitwedstrijden lastig. Dat kwam ook door de aanwezige fans. Sommige jonge spelers waren angstig. Dat gold niet voor mij. Ik hou wel van een fanatiek sfeertje. Dat vind ik lekker.”

Naar aanleiding van de gesprekken met Thomas Duivenvoorden en Pluimgraaff trekt Meerstadt de conclusie dat hij goed bij de club zal passen. ,,De trainer wil passie op het veld zien. Hij staat voor verzorgd voetbal van achteruit en hoog drukken zetten. Dat is ook wat ik gewend ben bij Sparta en is mij dus op het lijf geschreven. Verder spreekt er veel vertrouwen uit het feit dat zij contact zijn blijven houden met mij in de afgelopen periode. Het liefst wil ik alles spelen en uiteindelijk met Quick Boys het hoogst haalbare bereiken. Die ambitie hoort bij deze club, vind ik. Tijdens de trainingen heb ik een positieve indruk gekregen van het niveau. Met dit team kunnen wij hoge ogen gaan gooien.”

De Technische Commissie heet Jason Meerstadt van harte welkom op sportpark Nieuw Zuid en wenst hem veel plezier en succes toe bij Quick Boys.