Jason Oost beëindigt actieve voetballoopbaan

Na vijftien seizoenen als voetballer actief te zijn geweest hangt Jason Oost zijn schoenen aan de spreekwoordelijke wilgen. De 34-jarige aanvaller, sinds het begin van het lopende seizoen onder contract bij de blauwwitten, gaat zich storten op zijn trainerscarrière en wordt volgend voetbaljaar assistent-trainer bij competitiegenoot Jong Almere City FC en eindverantwoordelijke van Jong Almere City FC O17.

Met een schat aan ervaring streek Oost afgelopen zomer neer op sportpark Nieuw Zuid. Vanwege een aantal vervelende blessures heeft hij in de eerste seizoenshelft van weinig waarde kunnen zijn voor het elftal. Na de winterstop is de ex-prof vaker in actie gekomen. In totaal heeft Oost vijf doelpunten gemaakt in zestien wedstrijden. 
Gedurende het afgelopen seizoen is de geboren Hagenaar door Quick Boys in de gelegenheid gesteld om zijn trainerspapieren te behalen. Onder toezicht van de eveneens bij de KNVB werkzame Jan Zoutman en Gert Aandewiel heeft Oost met succes de opleidingen TC2 en TC3 afgerond. De inwoner van Berkel en Rodenrijs heeft onlangs besloten vanaf komend voetbaljaar praktijkervaring op te doen bij zijn oude club. 

Langs deze weg wordt Jason hartelijk bedankt voor zijn bewezen diensten en wenst de club hem veel succes toe met zijn nieuwe loopbaan als trainer.

 

Geef een antwoord