Jong Quick Boys verliest van Hercules.

In deze derde wedstrijd van het seizoen was Hercules O21 de tegenstander op Nieuw-Zuid. Met 1 punt uit 2 wedstrijden stond de ploeg uit Utrecht een minder goed voor dan de blauwwitte die met de maximale score uit de gespeelde wedstrijden in de bovenste regionen bivakkeerden.

Dat de ranglijst op dit moment van het seizoen nog weinig zegt werd tijdens de wedstrijd van afgelopen zaterdag al snel duidelijk. Vanaf de eerste minuut maken de bezoekers het Quick Boys lastig en laten zien dat ze niet zomaar zijn afgereisd naar Katwijk.

Net zoals in de voorgaande wedstrijden lijkt het erop dat Quick Boys na een half uur spelen toch de score gaat openen. Na een goede aanval krijgt Bart Kuyt de bal in de 16 meter aangespeeld en zoekt knap de verre hoek. Helaas voor het thuispubliek wordt het doelpunt afgekeurd vanwege buitenspel en gaat de voorsprong niet door.

Even later is het Ibrahim Gassama die Quick Boys in de 40e minuut toch op een 1-0 voorsprong zet. Deze wordt de diepte ingestuurd en na wat moeite in duel met een Hercules-verdediger krijgt de rappe buitenspeler de bal in het doel. Aan het doelpunt leek een buitenspelsituatie vooraf te gaan, maar de overigens prima fluitende scheidsrechter is resoluut en keurt het doelpunt goed. In zijn optiek werd de bal nog geraakt door een speler van de bezoekers. Zo gaat Quick Boys met een 1-0 voorsprong de rust in.

Waar in de vorige wedstrijden Quick Boys in de 2e helft de regie naar zich toe trok, is het afgelopen zaterdag juist Hercules dat meer vat op de wedstrijd krijgt. Dat in de 75e minuut de gelijkmaker valt, is dan ook geen verassing. Hoewel Hercules wel de hulp kreeg van Quick Boys verdediger Kees Zwanenburg, die ongelukkig de bal in eigen doel verwerkte.

Na de 1-1 krijgt Quick Boys ook geen vat meer op de wedstrijd en is het 5 minuten later Hercules dat na een bekeken schot in de verre hoek op een 1-2 voorsprong komt. In de slotminuten probeert Quick Boys nog wat te forceren, maar verder dan enkele afstandsschoten komt Quick Boys niet.

Ook de 5 minuten blessuretijd resulteert niet meer in grote kansen en na het eindsignaal moeten we concluderen dat het een verdiende overwinning is voor de bezoekers.

Volgende week staat de volgende uitwedstrijd op het programma in Hoorn tegen de O21 van Hollandia.