Jong Quick Boys verliest van Noordwijk

Omdat hoofdtrainer Ted Verdonkschot verschillende jonge spelers aan het werk wilde zien in het oefenduel van het vlaggenschip tegen ODIN’59 lag de gemiddelde leeftijd van het team dat naar Noordwijk ging van onder de 23 naar ver onder de 20 jaar. Maar liefst 7 A- en 3 B-junioren maakten deel uit van de selectie.

Quick Boys had in de beginfase wat moeite met Noordwijk. Vooral het fysieke verschil was duidelijk te merken. Juist op het moment dat de blauwwitten de schroom van zich af hadden gegooid kwam Noordwijk op voorsprong door een misverstand in de verdediging. Deze teleurstelling had niet veel invloed op het spel en Quick Boys was dan ook wat vaker rond het doelgebied van Noordwijk te vinden. Ook Noordwijk creerde wat kansen zodat het een aantrekkelijke wedstrijd werd voor de toeschouwers.

Vlak voor rust schoot een Noordwijk spits de bal vanaf 3 meter op de arm van Thomas Zuijderduijn. De scheidsrechter floot resoluut voor een penalty en toonde tot verbazing van vriend en vijand de rode kaart aan Thomas. Davy Braggaar stopte de strafschop zodat de schade beperkt bleef.

Quick Boys mocht de tweede helft een vervanger voor Thomas Zuijderduijn inbrengen zodat de wedstrijd weer gewoon met 22 spelers vervolgd werd. Van de debuterende spelers mocht ook B-junior Luuk Steenbergen zijn eerste minuten maken. Zijn directe tegenstander was bijna anderhalf keer zo groot als de linksback, maar in het spel was daar niet veel van te merken.

Kansen over en weer gaven de aantrekkelijke eerste helft een vervolg. Het was echter Noordwijk dat een goal wist te maken uit deze kansen zodat het na een uur spelen 2-0 voor de thuisploeg stond. Quick Boys deed er alles aan om de aansluitingstreffer te maken. Pas in de laatste minuut van de officiele speeltijd mocht Gilian Buijk de nul van het scorebord poetsen.

De eerste nederlaag voor de beloften in de competitie is een feit. Met in het achterhoofd dat de gemiddelde leeftijd aan blauwwitte zijde 18,1 jaar was keken trainers Van der Plas en Bak niet ontevreden terug op de wedstrijd; dit beloofd wat voor de toekomst. Quick Boys en VVSB delen de eerste plaats, met in het achterhoofd dat VVSB wel een wedstrijd minder gespeeld heeft.