Jordy Groot: "Het Quick Boys-publiek was geweldig"

In aanloop naar de derby Quick Boys – FC Rijnvogels sprak de Webredactie met Jordy Groot. De 28-jarige verdediger/middenvelder, die in totaal negen seizoenen bij het Noordwijkse SJC actief was, stond vorige week bij Harkemase Boys (0-4 zege) voor het eerst dit seizoen in de basiself van trainer Jan Zoutman.

Dat was geen verkeerd moment voor een basisdebuut! Hoe kijk je terug op het duel?
“Erg lekker natuurlijk om je basisdebuut te maken met een 0-4 overwinning! We startten goed aan de wedstrijd, daarna was er een fase dat Harkemase Boys ons onder druk zette en wij het lastig hadden. Na de rust was er denk ik maar één ploeg die domineerde, en dat waren wij. De penalty (na een overtreding op Jordy, red.) kwam op een mooi moment. We waren op zoek naar een doelpunt om de wedstrijd open te breken. Na die strafschop knakte er wat bij Harkemase Boys en konden we doordrukken.”

De tegenstander van aanstaande zaterdag, FC Rijnvogels, wist vorige week ook weer eens te winnen (3-1 tegen ONS Boso Sneek). Kijk je uit naar de derby?
“Derby’s zijn altijd wedstrijden op zich. FC Rijnvogels heeft dit seizoen vaak onnodig punten laten liggen, maar datzelfde geldt eigenlijk voor ons. Beide teams wonnen inderdaad vorige week, dus we zullen beiden met een goed gevoel naar de wedstrijd van zaterdag toeleven. Het Quick Boys-publiek was in de wedstrijd bij Harkemase Boys geweldig, dat geeft ons als team een boost om door te gaan. Zaterdag zal dat ongetwijfeld niet anders zijn, dus het belooft een mooie middag te worden.”

Tot slot: Wat zijn voor dit seizoen je persoonlijke en teamverwachtingen?
“Persoonlijk wil ik deze lijn doortrekken en hoop ik nog vaak in de basis te mogen starten. Als team kunnen we nog wel groeien, we moeten net zoals de tweede helft tegen Harkemase Boys voor elkaar door het vuur gaan. Dan komen de resultaten vanzelf. Vorig jaar wonnen we met SJC de laatste 16 (!) wedstrijden van het seizoen. Dat was niet omdat we individueel zo goed waren, maar wel omdat er een hecht team stond. Bij Quick Boys moeten we het voor nu gewoon van wedstrijd tot wedstrijd bekijken, eerst door aanstaande zaterdag te knallen tegen FC Rijnvogels!”

Het volledige interview met Jordy Groot is aanstaande zaterdag te lezen in het programmablad. Voorafgaand aan elke thuiswedstrijd in de competitie wordt het programmablad voor slechts €0,50 verkocht bij de toegangspoorten.

Geef een antwoord