KNVB start opleiding voor stewards in topamateurvoetbal

persbericht van de KNVB
Clubs die uitkomen in de hoofdklasse of in de nieuw te vormen topklasse kunnen voortaan een eigen gecertificeerde stewardorganisatie opzetten. De KNVB start hiertoe een opleiding voor stewards in de top van het amateurvoetbal. Cursisten die het certificaat voetbalsteward behalen, mogen beveiligingswerkzaamheden uitvoeren bij wedstrijden in de top- en hoofdklasse. Het ministerie van Justitie wijzigt hiervoor binnenkort de Regeling particuliere beveiligingsorganisaties en recherchebureaus.

Ruud Bruijnis, directeur amateurvoetbal van de KNVB, ziet de gecertificeerde steward als een volgende stap in de professionalisering van het topamateurvoetbal. "Steeds meer hoofdklasseclubs kunnen rekenen op toenemende publieke belangstelling. Dit zal zeker ook gelden voor verenigingen die vanaf volgend seizoen uitkomen in de topklasse. Clubs in de top van het amateurvoetbal hebben daarom behoefte aan opgeleide stewards, die op professionele wijze de rol van gastheer of -vrouw kunnen vervullen."

Bij wedstrijden waar meer dan 1.500 toeschouwers worden verwacht, zijn hoofdklassers en toekomstige topklassers verplicht gebruik te maken van het draaiboek veiligheid en wedstrijdorganisatie. Het opzetten van een stewardorganisatie is echter vrijblijvend.

In de aanloop naar de start van de stewardopleiding heeft er een pilotproject plaatsgevonden bij K.v.v. Quick Boys en SV Spakenburg. Deze verenigingen hebben met succes een volwaardige stewardorganisatie opgezet.

Bron: KNVB

Geef een antwoord