K.v.v. Quick Boys versterkt aanval met Enzo Stroo

Met ingang van het seizoen 2020-2021 komt Enzo Stroo de aanvallende gelederen van de blauw-witten versterken. De centrumspits komt over van eerstedivisionist Top Oss en heeft een eenjarig contract getekend op sportpark Nieuw Zuid.

De 25-jarige Stroo, bezig aan zijn tweede seizoen in Noord-Brabant, stond in het verleden enkele jaren onder contract bij FC Volendam. In het seizoen 2017-2018 bekroonde Stroo zich met vijftien competitietreffers tot clubtopscorer bij de oranjehemden. Een voetbaljaargang eerder stond de linksbenige aanvaller met de beloften van de Volendammers tegenover Quick Boys en was hij tweemaal trefzeker in het onderlinge competitieduel op Nieuw Zuid.

,,Tijdens die wedstrijden viel mij het fanatisme van de supporters van Quick Boys op. In Volendam waren destijds 400 fans meegereisd die zich lieten gelden met confetti en rookbommen. En in Katwijk zaten er ook gewoon een paar duizend op de tribunes. Mooie omstandigheden voor een voetballer,” haalt Stroo herinneringen op.

De aanhouder wint. Dat geldt in dit geval ook voor Quick Boys. De club kan na de zomer eindelijk een beroep doen op Stroo. ,,De club informeerde al in de winterstop naar mij, maar een tussentijdse overgang zag ik niet zitten. Niet veel later nam Quick Boys opnieuw contact met mij op. Dat gaf me wel een heel fijn gevoel. Er waren meer clubs uit de Tweede Divisie geïnteresseerd in mij en ik had wellicht ook nog wel in de Keuken Kampioen Divisie actief kunnen blijven, maar het feit dat Quick Boys mij bleef polsen gaf mij veel vertrouwen. Ook de gesprekken met de Technische Commissie en de trainer waren zeer positief.”

Stroo is afgestudeerd als fysiotherapeut. Hij kan zich nu gaan richten op zijn maatschappelijke carrière in combinatie met het voetballen op hoog amateurniveau. De Noord-Hollander omschrijft zichzelf als een snelle, doelgerichte spits die uit het niets kan scoren. ,,Soms speel ik een heel slechte wedstrijd, maar dan maak ik vervolgens wel de winnende treffer. Ik heb begrepen dat de basis van het huidige elftal intact blijft en hoop met mijn doelpunten bij te kunnen dragen aan een succesvol seizoen.”

Gert Pluimgraaff is in zijn nopjes met zijn nieuwste aanwinst. ,,Ik ben heel blij dat we met Enzo een zeer gewilde spits hebben weten vast te leggen. Quick Boys heeft hem heel lang in het vizier, al vanaf zijn periode bij Jong FC Volendam staat hij op onze lijst. Enzo is niet alleen uitstekende voetballer, maar vanwege zijn nuchterheid past hij ook als mens heel goed bij onze club,” aldus het bestuurslid Selectievoetbal.

De clubleiding heet Enzo Stroo van harte welkom op sportpark Nieuw Zuid en wenst hem veel succes en plezier toe bij de blauw-witten in het komende voetbaljaar.

Geef een reactie