K.v.v. Quick Boys wint MVO Award 2012

De club wordt beloond voor het maatschappelijk verantwoord ondernemen
In de afgelopen weken is er onder andere op de website van onze vereniging aandacht besteed aan de nominatie van K.v.v. Quick Boys voor de MVO Award van de Rabobank Katwijk. MVO staat voor maatschappelijk verantwoord ondernemen. Naast K.v.v. Quick Boys waren ook Hengelsportvereniging Brittenburgh en Fc Rijnvogels genomineerd.

Maatschappelijk Verantwoord Verenigen
Als bekend heeft de vereniging in haar beleidsplan ‘Quick Boys, Eensgezind Vooruit’ een hoofdstuk gewijd aan Maatschappelijk Verantwoord Verenigen (MVV). Zie ook: www.quickboys.nl/index.php?opdr=beleidsplan. In dit hoofdstuk worden tal van projecten genoemd in het kader van MVV. In de afgelopen jaren zijn, onder coördinatie van oud-voorzitter Huug van Duijn, een aantal projecten als ‘groene- maar ook minder energiegebruik’, de huisvesting van de Stichting KOK, de organisatie van stageplaatsen, veiligheid, etc. vormgegeven.

Door een onafhankelijke deskundige jury bestaande uit een zestal personen, allen betrokken bij MVO, zijn uit een zestiental aanmeldingen de genoemde drie verenigingen genomineerd. Vervolgens kon er in de afgelopen weken door het publiek worden gestemd op de genomineerde verenigingen. In totaal zijn ruim 1.400 stemmen uitgebracht.

Sport als speelse wijze van het leven
Tijdens de coöperatiedag van de Rabobank, afgelopen dinsdagavond 20 november in NH Congrescentrum Leeuwenhorst te Noordwijkerhout, is de winnaar in aanwezigheid van zo’n 600 bezoekers bekend gemaakt.
De Rabobank Katwijk had dit jaar gekozen voor het thema sport met als thema ‘Sport als speelse wijze van het leven’. Naast ‘sportieve economische informatie’ van de directie van de RABObank, de lancering van de App ‘Rijk in Holland’ was er een lezing van en sportquiz door radiopresentator en NOS-analist Tom van ’t Hek. Ook was er aandacht voor de ervaringen van plaatsgenoot en Olympisch zwemmer Nick Driebergen. Dit alles afgewisseld met een levendig optreden van streetdance ‘The Early Adopters’.

Halverwege de avond werd, na het vertonen van een korte promotiefilm van elk van de verenigingen, de uitslag bekend gemaakt. De derde plaats voor HSV Brittenburgh die een check van 1.000 euro in ontvangst mocht nemen. Als tweede FC Rijnvogels met daarbij een cheque van 2.000 euro. Voor Quick Boys de fraaie eerste plaats. Een opvallende bokaal en een cheque van 3000 euro werden door wethouder Wim van Duijn aan oud voorzitter Huug van Duijn overhandigd.

Een resultaat op trots op te zijn. Voetbal is en blijft de core business van onze vereniging maar er is meer dan voetbal; maatschappelijk verantwoord verenigen hoort daar zeker bij. De nu ontvangen prijs is zondermeer een stimulans voor MVV. De geldprijs zal dan ook worden besteed aan MVV projecten met onder andere een activiteit in de ‘buurwijk’, gelegen naast sportpark Nieuw Zuid.

Geef een antwoord