Mees van Tol keert na negen jaar terug op Nieuw Zuid

In de zomer van 2014 kwam zijn droom uit. Als klein jongentje maakte Mees van Tol de overstap van Quick Boys naar de jeugdopleiding van profclub Feyenoord. Komend seizoen keert de centrale verdediger na negen jaar weer terug op het oude nest en gaat hij deel uitmaken van de hoofdmacht van de blauw-witten. Op sportpark Nieuw Zuid ondertekent Van Tol een contract voor één seizoen, met een cluboptie voor een tweede jaar.

Bestuurslid Selectievoetbal Gert Pluimgraaff is blij met de terugkeer van de 19-jarige Van Tol. ,,Quick Boys investeert in haar eigen jeugdopleiding en dat werpt regelmatig z’n vruchten af. Menig jeugdspeler heeft de overstap gemaakt naar een profclub. Wij blijven uiteraard de ontwikkelingen van deze jongens op de voet volgen. Ook met Mees zijn wij altijd in contact gebleven. Quick Boys ontvangt hem dan ook met open armen en Mees weet dat hij op Nieuw Zuid op hoog niveau kan blijven voetballen. Wij zijn verheugd met het feit dat er opnieuw een eigen jongen kan worden toegevoegd aan de selectie van het eerste elftal.”

Van Tol zag negen jaar geleden een jongensdroom in vervulling gaan: van Quick Boys E3 naar een van de meeste gerenommeerde jeugdopleidingen van Nederland. ,,’s Middags na schooltijd werd ik opgehaald door een chauffeur van de club die mij naar Rotterdam bracht. Daar trainde ik van 17:00 tot 18:30 uur en uiteindelijk was ik om 20:00 uur weer thuis. Het waren lange dagen, maar dat maakte mij niet uit omdat ik wist waarvoor ik het deed.”

Uiteindelijk stroomde de geboren en getogen Katwijker uiteindelijk door tot Feyenoord O18. De verdediger, wiens broertje Naut ook sinds acht jaar op Varkenoord speelt, kijkt met een heel goed gevoel terug op zijn tijd bij Feyenoord. ,,Ik heb in al die jaren heel mooie dingen meegemaakt, zoals het spelen op internationale toernooien. Daarnaast heb ik vrienden voor het leven gemaakt in Rotterdam. En natuurlijk heb ik negen jaar lang op hoog niveau kunnen voetballen waardoor ik mezelf als speler heb kunnen ontwikkelen.”

Van Tol, die als pupil met Sem van Duijn en Kees Zwanenburg samenspeelde, probeerde zoveel als mogelijk de wedstrijden van het eerste elftal van Quick Boys te volgen. ,,Maar naarmate ik ouder werd, moest ik later op de dag voetballen en kon ik Nieuw Zuid niet bezoeken. Als ik de gelegenheid had, ging ik wel langs uiteraard. Mijn vrienden lopen hier nog steeds rond, dus ik heb altijd een band gehouden met de club.”

Zijn eerste kennismaking met Thomas Duivenvoorden verliep zeer positief. ,,Ik heb een heel goed gesprek gehad met de nieuwe trainer. Hij wil met Quick Boys hetzelfde voetbal spelen als wat ik gewend ben bij Feyenoord. Druk zetten over het hele veld, hoge intensiteit in aanvallend en verdedigend opzicht. De trainer is van mening dat ik als speler goed zal passen bij die stijl. Ik ben sterk in de 1-tegen-1-duels, kan goed een tegenstander uitspelen en beschik over kopkracht. Komend seizoen ga ik mij richten op mijn maatschappelijke carrière. Vorig jaar heb ik mijn VWO-diploma gehaald en nu ben ik mijzelf aan het oriënteren op een vervolgstudie. Een mooie combinatie met het spelen op Tweede Divisie-niveau,” besluit de ambitieuze Van Tol.

De Technische Commissie heet Mees van Tol van harte welkom thuis en wenst hem veel plezier en succes toe op sportpark Nieuw Zuid.