Mooie overwinning Quick Boys JO13-1 op ongeslagen koploper

Op een zonovergoten sportpark Nieuw Zuid werd zaterdag even over half elf afgetrapt voor wat een mooie wedstrijd zou worden tussen Quick Boys JO13-1 en Westlandia JO13-1. Een echt voetbalgevecht waarbij verbeten duels werden uitgevochten tegen een opponent die ongeslagen de ranglijst aanvoerde.

Waar de eerste tien minuten Westlandia de dominerende partij was, kantelde dat beeld gedurende de wedstrijd. Toch gingen de ploegen rusten met een op dat moment terecht 0-0 stand.

Ook na rust hielden de ploegen elkaar in evenwicht en het leek erop dat een enkel doelpunt wel eens beslissend zou gaan worden. Halverwege de tweede helft waren het onze boys die de voorsprong pakten. Eerst werd de vrije trap van Thomas Pitti nog weggewerkt, maar uit de daaropvolgende corner was het raak. Op aangeven van dezelfde Thomas was het Stan de Jong die hoog uittorenend boven iedereen bij de tweede paal de 1-0 binnenknikte.

Het was Westlandia dat als reactie direct de druk opvoerde, maar de thuisdefensie stond als een huis en gaf de bezoekers weinig ruimte voor het creëren van kansen. Uiteindelijk was het Quick Boys dat de marge wist te verdubbelen: na een prima uitgespeelde counter via Tjeerd van Gastel, Jort de Haas en IJsbrand van Velzen kwam de bal bij invaller Rein de Muinck, die niet aarzelde en binnenschoot. Ondanks verder aandringen van Westlandia kwam de voorsprong en daarmee 2-0 zege niet meer in gevaar.

Eenvoudig ging het allemaal niet tegen het sterke Westlandia, maar het harde werken werd dit keer wel beloond. Met deze winst handhaaft de ploeg zit op de derde plek, op 5 punten van de koploper.