Mourad Mghizrat wordt de nieuwe rechterhand van Edwin Grünholz

In het seizoen 2020-2021 zal Mourad Mghizrat fungeren als de nieuwe assistent-trainer van het eerste elftal van K.v.v. Quick Boys. Het betekent voor de 45-jarige oud-prof een weerzien met Edwin Grünholz waarmee hij in het recente verleden heeft samengewerkt bij Westlandia.

Tijdens zijn actieve voetbalcarrière was Mghizrat actief namens Sparta Rotterdam, FC Utrecht, FC Den Bosch, Willem II en FC Emmen. De eenmalig Marokkaans international kwam verder nog zeven seizoenen uit voor Haaglandia voordat hij als assistent-trainer bij Westlandia aan de slag ging. Bij de Naaldwijkers werkte Mghizirat vier jaar zeer succesvol samen met Grünholz.

Gert Pluimgraaff, bestuurslid Selectievoetbal, is blij met de komst van Mghizrat naar Quick Boys. ,,Mourad heeft zelf op het hoogste niveau gevoetbald en weet wat er nodig is om het beste uit jezelf te halen. Zowel op voetbalgebied als op persoonlijk vlak is hij in staat om de spelers hun kwaliteiten zoveel mogelijk te laten benutten. Mourad is een fijne vent en een prima aanvulling op de huidige trainersstaf.”

,,Na een jaar van afwezigheid ga ik weer met hem samenwerken,” verwijst Mghizrat naar het aanstaande hereniging met Grünholz. ,,Edwin wil graag aanvallend en attractief voetbal spelen. Zijn tijd bij Westlandia kenmerkte zich door doelpuntrijke wedstrijden. Bij Quick Boys ontbrak het in het afgelopen seizoen juist aan scorend vermogen. Maar daar wordt achter de schermen hard aan gewerkt. Edwin heeft altijd een plan in zijn hoofd en bespreekt dat met zijn assistenten. Maar ik weet wel wat mijn rol is. Je moet een hoofdtrainer niet voorbijlopen. Een assistent maakt ook meer onderdeel uit van de spelersgroep, hij proeft de sfeer in de kleedkamer.”

In het dagelijks leven werkt Mghizrat als facilitair medewerker en Jongerencoach bij Sparta Rotterdam. ,,Ik ben verantwoordelijk voor het hele stadion. Op de wedstrijddagen moet alles spic en span zijn. Verder begeleid ik jongeren die werkervaring op willen doen bij Sparta. Na verloop van tijd wordt bekeken wie klaar is om de maatschappij in te gaan. Sommige jongeren vinden vervolgens een baan bij sponsors van de club.”

De inwoner van Rotterdam kijkt ernaar uit om bij de blauw-witten aan de slag te kunnen en omschrijft de club als Westlandia in het groot. ,,Edwin en ik hebben regelmatig contact met elkaar. En als hij belt, dan praten we altijd over voetbal. Ik heb inmiddels ook alle samenvattingen van Quick Boys teruggekeken en kan niet wachten tot het nieuwe seizoen begint,” besluit Mghizrat die ook in de persoon van Ivailo Staal een oude bekende tegenkomt op Nieuw Zuid.

Langs deze weg wordt Mourad Mghizrat van harte welkom geheten op sportpark Nieuw Zuid en wenst de Technische Commissie hem veel succes en plezier toe bij de club.

Geef een antwoord