O14 zet Noordwijk O15 opzij

De talenten onder de 14 jaar mochten deze keer aantreden tegen de Noorderburen van Noordwijk onder de 15 jaar.

In het begin van de wedstrijd bleek dat het fysiek sterkere Noordwijk veelvuldig de lange bal hanteerde tegenover het veldspel wat Quick Boys als strijdplan gebruikte. Aan beide kanten waren er kansen te noteren, maar Noordwijk mocht de score na 10 minuten openen. Quick Boys bleef voetballen en wist vooral via de zijkanten de aanval te zoeken. Dit resulteerde na een kwartier spelen in de gelijkmaker van Bart.

Quick Boys was niet van plan het initiatief uit handen te geven en combineerde er lustig op los. De ene aanval was nog mooier dan de andere, maar de blauw-witten verzuimden om zichzelf te belonen. Uiteindelijk was het David die 2-1 op het scorebord mocht noteren. Quick Boys was los en niet veel later vergrootte Rick de marge naar 2.

Een paar minuten later gooide Timo de wedstrijd in het slot door er 4-1 van te maken. De spelers van Quick Boys groeiden naar mate de wedstrijd vorderde en speelden bij vlagen Galleryplay. Werkelijk heerlijk om te zien hoe goed onze jongens kunnen voetballen en alle trainingsarbeid zichtbaar was op het veld. In de laatste 10 minuten beloonde Bart zijn harde werken door naast zijn gelijkmaker in het begin van de wedstrijd de 5-1 én 6-1 te maken. Trainer Arjen van de Werf was dan ook zeer tevreden over de uitvoering op het tactische en mentale van zijn spelers.

​Quick Boys is drie geleden gestart met de organisatie van talententeams. Dit zijn teams waarin de beste spelers van een bepaalde leeftijdscategorie zijn vertegenwoordigd. Deze spelers trainen of spelen een extra keer op woensdag. Een speler uit een talententeam traint nu vier keer per week. De trainingen zijn specifiek met nadruk op taktiek en de uitvoering. Als ze niet trainen spelen ze wedstrijden tegen teams van Betaald VoetbalOrganisaties (BVO’s) zoals Sparta, Ajax, ADO of AZ (Deze spelers zijn dan wel een jaar jonger) of ze spelen tegen andere amateurclubs die weer een jaar ouder zijn. Door het spelen tegen BVO’s neemt de handelingssnelheid van onze spelers toe en door het spelen tegen amateurclubs worden onze spelers sterker. Naast voetbal krijgen deze spelers ook specifieke mentale trainingen. De jeugdopleiding van Quick Boys bevat de volgende talenteams: onder 10, onder 12, onder 14, onder 16 en onder 18. Richting de senioren komen spelers van verschillende lichtingen (2e en 3e, O19 en soms zelfs O17) uit in Jon Quick Boys. Het uiteindelijke doel is uiteraard om de doorstroming naar Quick Boys 1 te bevorderen. Het is leuk om te zien dat andere bollenstreekclubs het model van Quick Boys zijn gaan kopiëren waardoor er nu ook tegen andere talenten uit de bollenstreek gevoetbald kan worden. Wij nodigen u van harte uit om eens een wedstrijd van een talententeam te komen bekijken.

Geef een antwoord