Ook Maassluis kan oprukkend Quick Boys niet keren

In de derde periode is Quick Boys tot nu toe duidelijk de te kloppen ploeg. Na de 0-2 zege bij Excelsior Maassluis kunnen de blauw-witten mooie rapportcijfers overleggen. 19 punten uit de laatste 7 wedstrijden, 21 doelpunten voor en 4 tegen. Een vierde plek op de ranglijst en met 67 goals de meest scorende club.

Meer dan de ranglijst vertelt de puntenverdeling over drie periodes het verhaal van Quick Boys dit seizoen. Daar komen ook de gemengde gevoelens vandaan, die nu leven bij veel supporters. Op basis van de aanwezige kwaliteiten had het team van Grünholz echt een rol van betekenis moeten spelen. Maar in de tweede periode is die kans helemaal vergooid.

Tegen Excelsior Maassluis maakten de Katwijkers er niet zo’n spektakelstuk van als bij Scheveningen. Ook nu viel de openingstreffer al vroeg. In een mooie aanval over links kon Nwankwo knap voorzetten. Daarna was het voor El Kachati een koud kunstje.

Vorige week bleef de druk er vol op, nu werd er meer gedoseerd. Quick Boys was veel sterker en had de controle. Dat leverde wel enkele mogelijkheden op. Onder meer een kopbal van Kamp en een schot voorlangs van Runderkamp. De thuisploeg loerde op de uitbraak en zorgde op slag van rust voor enig gevaar. Maar Van der Helm was nog wakker.

Na de thee sloop er nonchalance in de ploeg. Het spel werd slordiger en het tempo lag veel te laag. Toch was de tegenstand te zwak om echt in de problemen te komen. De Quick Boys goalie moest één keer een afstandsschot pareren. Langzaam namen de gasten het initiatief weer over. Franken omspeelde de keeper, maar de hoek was moeilijk en de bal werd van de lijn gehaald.

Even later werd de kwaliteit van het shirt van El Kachati uitgebreid getest, binnen de zestien. Voor iedereen duidelijk: strafschop. Behalve voor arbiter De Winter, die de situatie van achteren moest beoordelen en daardoor geen vrij zicht had.

De definitieve beslissing viel in de laatste minuut. Invaller Junte profiteerde van een foute terugspeelbal en vierde de 0-2 met de aanhang. Volgend weekend is er geen competitie en een week later komt OFC naar Nieuw Zuid.

   

Foto’s: Pro Shots

Scoreverloop:
6. 0-1 El Kachati
90. 0-2 Junte

Opstelling en wissels Quick Boys:

1. (k) Paul van der Helm ©
2. Chima Bosman (58e Mohamad Mahmoed)
4. Jan-Willem Kamp
9. Danny van den Meiracker
14. Jeffrey Ket
15. Nigel Ogidi Nwankwo
18. Youssef El Kachati (85e Sem van Duijn)
20. Tyrone Owusu
22. Dyllandro Panka (58e Ravelino Junte)
26. Bram Franken
30. Nick Runderkamp (78e Levi van Duijn)

Opstelling Excelsior Maassluis:

(k) Boks
Moshtaq
Kleijweg
Abbas
Ringeling ©
Plank
Da Fonseca
Van Delft
Langedijk
Wennekers
Omar Ouali