Opnieuw gelijkspel voor Quick Boys

Voor de derde week op rij heeft Quick Boys gelijkgespeeld. Op bezoek bij SteDoCo kwamen de blauwwitten zo’n tien minuten voor tijd op voorsprong, maar luttele minuten later maakte de thuisploeg nog gelijk. Ondanks het gelijkspel stijgt Quick Boys, dat gecoacht werd door assistent-trainer Martin Steenvoorden (hoofdtrainer Jan Zoutman was geschorst) wel naar de twaalfde plaats op de ranglijst.

Quick Boys kwam goed uit de startblokken en ontwikkelde zich al snel tot de bovenliggende partij. Hoewel het initiatief bij de blauwwitten lag kwam men niet verder dan een aantal hoekschoppen. De defensie van SteDoCo, met in het centrum de twee boomlange verdedigers Shelton Martis en Gautam Kalpoe, kwam niet in de problemen. Voorlopig hield SteDoCo veel spelers achter de bal en hoopte via de counter tot scoren te komen. SteDoCo nam alle tijd voor het opzetten van de aanval maar werd, behalve een aantal afgedwongen hoekschoppen, nog niet succesvol.

Langzaam maar zeker liet Quick Boys het initiatief tussen de vingers wegglippen. De blauwwitten hadden geen antwoord op het verdedigende concept van de thuisploeg. De creativiteit ontbrak om de verdediging te verrassen, bovendien lag ook het wedstrijdtempo te laag.

Met de rust in zicht leek Remco Buist voor SteDoCo gevaarlijk te worden, hij vond Joey Ravensbergen op zijn weg die schade voor zijn team voorkwam. In de zelfde wedstrijdfase kon Mohammel el Osrouti een doelpoging wagen, hij vond doelman Ritchie Steinmann op zijn weg. Tot de rust plaatste SteDoCo nog een offensief. Via de rechterflank werd Noel Goossens door Ali Yilmaz in stelling gebracht, in dit geval bracht Martijn de Zwart uitkomst voor zijn team. Met een 0 – 0 tussenstand gingen beide teams rusten.

Na de rust kwamen de teams in ongewijzigde samenstelling terug in het veld. Weer trok Quick Boys het initiatief naar zich toe en legde een hoger tempo aan de dag dan in de eerste helft. Na een paar minuten spelen kon Mohammed el Osrouti een voorzet plaatsen op Philippe den Hartog, de voorzet was onzuiver waardoor een doelkans verloren ging. Een paar minuten later leek Den Hartog Max van Steen in stelling te kunnen brengen, nu gooide Remco Buist voor SteDoCo roet in het eten waardoor de hatelijke nul maar niet van het scorebord verdween.

Aan de andere kant kreeg SteDoCo na amper een kwartier spelen de kans de score te openen toen Quick Boys er defensief niet goed uitzag. Zowel Jay Jay Meierdres als Jesse Wielinga wisten niet te profiteren. Het offensief van Quick Boys stokte, het spelbeeld van de eerste helft werd weer zichtbaar.

Om een kentering te forceren sloeg Martin Steenvoorden aan het wisselen. Eerst werd de Mohammed el Osrouti naar de kant gehaald voor Robert Steemers, later werd Philippe den Hartog gewisseld voor Jordi Groot. Met nog een kleine tien minuten te spelen werd Joey Ravensbergen naar de kant gehaald voor Mohamad Mahmoed.

Met nog een klein kwartier te spelen werd Quick Bys eindelijk weer eens gevaarlijk toen Jerghinio Sahadewsing vanaf de linkerflank de bal het doelgebied inwerkte waar invaller Robert Steemers net tekort kwam om de bal het doel te laten belanden. Toch zou Quick Boys op voorsprong komen. SteDoCo stond onder druk toen Joey Ravensbergen de bal in de doelmond plaatste waar captain Shelton Martis de bal het laatste zetje meegaf om de bal langs zijn eigen doelman te werken waardoor de 0 – 1 tussenstand op het scorebord kwam.

Ook bij SteDoCo werd gewisseld. Eerst had Jesse Wielinga het veld verlaten voor Johan Schroder, na op achterstand te zijn gekomen werd Jordey ten Dam naar de kant gehaald voor Giovano Godeken. SteDoCo ging alsnog voor tenminste een punt uit deze wedstrijd. De thuisploeg zette aan zorgde ervoor dat Quick Boys maar kort kon genieten van de voorsprong. Hakan Tokul kon profiteren van de hem geboden ruimte waarna hij alle tijd had om de bal onhoudbaar voor Martijn de Zwart in het doel te plaatsen. In de resterende tijd trachtte Quick Boys alsnog op voorsprong te komen, dat lukte niet waardoor beide tegenstanders met een punt genoegen moesten nemen.