Peter Kromhout vervolgt zijn carrière bij Scheveningen

Na een zeer succesvolle periode bij Quick Boys begint de sluitpost volgend seizoen aan een nieuwe uitdaging
Met ingang van volgend seizoen verdedigt Peter Kromhout het doel van Scheveningen. De 31-jarige sluitpost maakte enige tijd geleden bekend dat hij Quick Boys aan het einde van dit seizoen zou verlaten. De recente onderhandelingen met Scheveningen resulteerde in een verbintenis voor Kromhout met die club.

Kromhout zette zijn eerste stappen als speler op sportpark Nieuw Zuid. Al snel werd hij door de scouts van Feyenoord benaderd. In 1994 maakte Kromhout, destijds samen met Robert-Jan Ravensbergen, de overstap van Feyenoord naar Ajax. Bij de Amsterdammers kwam de keeper uiteindelijk niet in aanmerking voor een profcontract, waarna de terugkeer naar Quick Boys volgde. Samen met Tom van der Niet vocht Kromhout voor de plaats onder de lat.
In 1999 koos Kromhout voor een avontuur bij FC Lisse. Twee jaar later werd de doelman met de geelblauwen kampioen van de Hoofdklasse A. Ook de zaterdagtitel werd in de wacht gesleept. In de strijd om het algehele kampioenschap was Baronie in twee wedstrijden te sterk voor FC Lisse.
In het seizoen 2002-2003 maakte Kromhout weer deel uit van de selectie van Quick Boys. Op Nieuw Zuid had hij in de persoon van Remco Tuinenburg een geduchte concurrent. Een jaar later kreeg de keeper een vaste plaats onder de lat toebedeeld. Onder leiding van het trainersduo Gert Aandewiel en Arjen van der Werf was Kromhout met Quick Boys zeer succesvol. Niet alleen werd de titel in de Hoofdklasse A opgeëist, ook het zaterdagkampioenschap en het algeheel kampioenschap werden in de wacht gesleept.
Vorig seizoen werd Kromhout de grote held van Quick Boys, aangezien hij middels het stoppen van twee inzetten tijdens de strafschoppenserie een zeer groot aandeel had in de overwinning van de blauwwitten op Jong SC Heerenveen.

Het webteam van Quick Boys wil Peter langs deze weg heel hartelijk danken voor zijn tomeloze inzet gedurende de negen seizoenen die hij actief is geweest op sportpark Nieuw Zuid en hem bovendien alvast heel veel succes toewensen bij zijn nieuwe club.

Geef een antwoord