Prima seizoensopening voor Quick Boys

De eerste wedstrijd van het seizoen 2024-2025 zit er op voor Quick Boys. De blauw-witten kenden een droomstart van de competitie. Na de 1-0 wist De Treffers de schade nog snel te herstellen. Met de rust al in zicht nam Quick Boys weer de leiding. Die voorsprong werd in de loop van de tweede helft verder uitgebouwd. Uiteindelijk sloot de ploeg van Thomas Duivenvoorden deze wedstrijd af met een afgetekende 6-1 overwinning.

De tijd van oefenen is voorbij, vanaf nu speelt de positie op de ranglijst weer een hoofdrol. In de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen werd de strijd aangebonden met De Treffers uit Groesbeek, dat de vorige jaargang een plek hoger eindigde in de rangschikking. Een club die nog niet al te vaak de tegenstander was in competitieverband. Wel eentje waar Quick Boys in het algemeen moeite mee heeft en die de blauw-witten al enkele malen in het stof liet bijten. Kortom, geen gemakkelijke opponent om het seizoen mee te beginnen.

Quick Boys leek op Sportpark Nieuw Zuid een prima start van de wedstrijd te kennen, toen na amper twee minuten spelen Zonneveld op aangeven van Brouwer in kansrijke positie kwam. De nieuw aangetrokken spits kopte de voorzet rakelings naast. Aan de andere kant van het veld liet De Treffers zich niet onbetuigd. Nieuwkomer Bouwman moest ten koste van een gele kaart aan de noodrem trekken bij een aanval via Van Bakel. De vrije trap bleef zonder gevolgen.

Met bijna een kwartier op de klok opende Quick Boys de score. Na balverlies bij De Treffers schakelde de ploeg snel om. Via de rechterflank kon Meerstadt opbouwen, om vervolgens Broekhuizen te vinden die koelbloedig afrondde. Het eerste doelpunt van het nieuwe seizoen lag in het netje.

Ondanks de hoge temperatuur speelde de wedstrijd zich tot dan toe af in een stevig tempo, waarin beide tegenstanders niet veel voor elkaar onderdeden. De Treffers rechtte de rug en ging direct op zoek naar de gelijkmaker. Quick Boys kon maar kort genieten van de voorsprong. Binnen twee minuten werd slordig verdedigen resoluut afgestraft. In eerste instantie wist Van der Helm een inzet van Altena te keren, maar de afvallende bal was een prooi voor Thomassen die de doelman alsnog kansloos liet.

Er kwam een fase waarin De Treffers wat meer druk zette. De Groesbekers wisten elkaar goed te vinden en legden prima combinaties op de mat, al leidde dat niet tot een wijziging in de score. In de loop van de eerste helft wist Quick Boys zich te herpakken en kwam vaker in het vijandelijke deelgebied. Met nog een kleine tien minuten op de klok kwam Zonneveld tot een afstandsschot, dat geen probleem was voor doelman Kornelis. De hernieuwde voorsprong liet toch niet lang meer op zich wachten. Junte rondde een aanval af door op de onderkant van de lat te mikken. Uit de rebound kon Zonneveld binnenkoppen. Nog was de dadendrang van de blauw-witten niet gestild. Uit een vrije schop werd weer Zonneveld gevonden, maar de bal ging net aan verkeerde kant langs de paal.

In de resterende tijd van de eerste helft wisten beide tegenstanders het net niet meer te vinden. Quick Boys ging de rust in met een 2-1 voorsprong. Na de thee was er aan beide kanten een mutatie. In de thuisploeg werd Bouwman vervangen door Ogidi-Nwankwo. Bij De Treffers bleef Joppen in de kleedkamer achter en zijn vervanger was Sirvania.

Quick Boys creëerde de eerste doelkans van de tweede helft. Junte leek te kunnen profiteren van slordig balverlies, maar wist deze kans niet op waarde te schatten. Hij moest bij de afronding zijn meerdere erkennen in doelman Kornelis. Hierna forceerden de blauw-witten nog meer kansen, maar wisten het net nog niet te vinden. De Treffers bleef op zoek gaan naar de gelijkmaker, ook zonder resultaat.

De druk werd meer en meer verplaatst naar de speelhelft van de gasten. Dat leidde na een kwartier in de tweede helft tot diverse kansen voor Quick Boys, al bleef een score nog even uit. Uiteindelijk werd de ban toch gebroken. Junte bouwde een aanval op, waaruit Zonneveld zijn tweede doelpunt van de wedstrijd wist te maken. Tien minuten later was het Junte zelf die de voorsprong verder vergrootte. Met een fraai afstandsschot gaf hij via het been van een tegenstander doelman Kornelis het nakijken.

Nog was het leed niet geleden voor De Treffers, dat niet meer het spel van voor rust op de mat kon leggen. Weer werd Junte de plaaggeest. Vanaf de middenlijn wist de buitenspeler zich een vrije doorgang te verwerven, om vervolgens Brouwer in stelling te brengen die de 5-1 voor het intikken had. In de laatste minuut maakte invaller Admiraal met een bekeken schot het halve dozijn doelpunten vol en bepaalde daarmee de uitslag op 6-1. Kort daarvoor zag De Treffers invaller Smits met een rode kaart het veld verlaten, na een charge op diezelfde Admiraal. De enige dissonant in een wedstrijd die onder leiding van de ervaren De Brito Roque een sportief verloop kende.

Het laatste fluitsignaal markeerde de droomstart van het nieuwe seizoen voor Quick Boys.

Foto’s: Pro Shots en Quick Boys media