Puntendeling op Nieuw Zuid (incl. beelden, interviews etc.)

De wedstrijd tegen Capelle eindigde zoals begonnen, in de loop van de wedstrijd waren de beste kansen voor Quick Boys dat net zoals tegenstander Capelle geen mogelijkheid zag de score te openen.

Met in het achterhoofd de laatst gewonnen wedstrijd tegen Odin’59 zocht Quick Boys direct het initiatief in de wedstijd tegen Capelle dat naar verwachting de wedstrijd met een defensieve instelling begon. Quick Boys mocht de wedstrijd maken, terwijl Capelle loerde op foutjes van de tegenstander om vervolgens hard te kunnen toeslaan. Dat laatste gebeurde niet, beide tegenstanders waren voorlopig niet in staat tot het creëren van doelkansen.

Pas na ruim tien minuten spelen werd Quick Boys voor de eerste keer gevaarlijk toen een kopbal van Max van Steen uit een hoekschop voor de doellijn werd gewerkt. Direct daarop plaatste Jaap van der Plas een afstandsschot net naast het doel van doelman Bradly van der Meer . Quick Boys had eindelijk de smaak te pakken en vergrootte de druk op het doel van de tegenstander. In de loop van de wedstrijd leek ook Jerghinio Sahadewsing nog gevaarlijk te worden op aangeven den Philippe den Hartog, Sahadewsing tilde de bal net over het doel.

1617-quicap-29102016-Danso

Het initiatief lag bij Quick Boys dat echter geen mogelijkheid zag om de gecreëerde kansen in doelpunten om te zetten.  Quick Boys heerste in de wedstrijd waarin Capelle zich maar zelden liet zien in de nabijheid van het zestienmetergebied van Quick Boys, laat staan dat het doelkansen wist af te dwingen.  Met nog ruim een kwartier op de klok verdiende Max van Steen meer op aangeven van  Jerghinio Sahadewsing, de doelpaal bracht uitkomst voor Capelle.  Weer bleef de score uit voor Quick Boys dat  met de rust in zicht zag dat Capelle zich eindelijk in de wedstrijd manifesteerde. Eerst mikte invaller Wilmer Kousemaker een vrije schop op de doelpaal. Daarna zag Burak Dogan zijn doelpoging door Raymon Kuipers over het doel getikt worden. Indezelfde wedstrijdfase plaatste Max van Steen op aangeven van Sahadewsing de bal over het doel terwijl aan de andere kant Joey Kleyn zijn doelpoging gekeerd zag worden door doelman Kuipers. Zonder dat er was gescoord gingen beide tegenstanders aan de thee.

Weer zocht Quick Boys na rust het doel van Capelle. Amper begonnen aan de tweede helft rondde Kenneth Misa-Danso af met een doelpoging die in het zijnet eindigde. Capelle oogde minder defensief ingesteld dan in de eerste helft, al wist het Quick Boys niet onder druk te krijgen.  Quick Boys bleef aan de andere kant aandringen maar zag geen mogelijkheid de score te openen. Daarvoor had Capelle de boel defensief gezien compleet op orde, bovendien stak doelman Van der Meer in goeden doen. Halverwege de tweede passeerde Philippe den Hartog zijn tegenstander om vervolgens de bal in de doelmond te plaatsen waar vervolgens zijn medespelers geen mogelijkheid zagen om de bal in het doel te tikken.

Tijd voor wissels. Na al vroeg Wilmer Kousemaker te hebben gebracht voor Bram de Bruin bracht coach Winand van Loon in de loop van de tweede helft zijn tweede wissel van de wedstrijd. Tim Vincken kwam in het veld voor Jordao Pattinama. Later bracht hij nog Marvin van der Made voor Joey Kleijn. Bij Quick Boys werden Phillppe den Hartog, Kenneth Misa-Danso en Jaap van der Plas gewisseld voor Mohamed el Osrouti, Jason Oost en Milan Hoek. Met die wissels zou Quick Boys nog meer druk moeten kunnen zetten op de defensie van Capelle.

1617-quicap-29102016-Dennis_van_der_Plas

Hoewel Quick Boys in de loop van de wedstrijd het doel van Capelle belegerde wist Capelle met een handbalverdediging te voorkomen dat de blauwwitten het doel zouden vinden waardoor de wedstrijd eindigde zoals die begon en Quick Boys weer niet een thuiswedstrijd in winst wist om te zetten.

Opstelling Quick Boys:

Kuipers, Opoku, Bentem ©, Dennis van der Plas, Den Hartog (El Osrouti), Jaap van der Plas (Hoek), Van Steen, Groot, Misa-Danso (Oost), Sahadewsing, Mahmoed

Opstelling Capelle:

Karreman, Fens, Dogan, Pattinama (Vincken), Rothman, Kleijn (Vam der Made),Letterie, Avdic, De Bruin (Kousemaker),Van der Meer , Jaliens (c)

Geel:

Quick Boys: Jordy Groot

Capelle: Karreman


Quick Boys TV was aanwezig en maakte een samenvatting van het duel:

Interview met Jordy Groot:

Interview met Henry Opoku:

Persconferentie:

 

Ook huisfotograaf Hans van Duijn was weer van de partij. Zijn foto’s zijn te vinden in de fotomap.

Geef een antwoord