Quick Boys 8 kampioen !!!

Overtuigende 9-2 winst in kampioenswedstrijd
Quick Boys 8 is na een lang en mooi seizoen afgelopen zaterdag kampioen geworden van de 4e klasse 3. Met slechts twee verliespartijen duurde het toch nog tot de een na laatste speeldag voordat de selectie zich tot kampioen kon kronen. Naaste belagers Noordwijk 7 en SVC’08 4 hielden de blauwwitten namelijk lange tijd in zicht. Laatstgenoemde won ook tweemaal van Quick Boys en was de enige ploeg waar QB punten tegen verloor.

Het seizoen begon goed met een klinkende 6-2 overwinning op GHC 4. Eerder won Quick Boys ook al tweemaal in de beker en was zodoende een ronde verder. De volgende competitiewedstrijden tegen achtereenvolgens Voorschoten en SEV (10-2) werden ook winnend afgesloten. Toen volgde de kraker tegen gedeeld koploper Noordwijk 7. In een zinderende wedstrijd was Quick Boys met 4-3 te sterk en ging daardoor alleen aan de leiding. Een week later stonden de vedettes van het achtste echter weer met beide benen op de grond doordat ze (enigszins geflatteerd) met 4-2 verloren van SVC. Ze behielden wel de eerste plaats, een koppositie die ze pas tijdens de winterstop af moesten staan aan Noordwijk, doordat die twee wedstrijden meer gespeeld hadden en zodoende twee punten meer hadden. Na SVC werden ook Forum Sport, Oegstgeest (10-0) en RCL aan de zegekar gebonden.

Na de winterstop ging Quick Boys vrolijk verder met waar ze gebleven waren. Wilhelmus en Blauw Zwart (11-2) werden eenvoudig aan de kant gezet. Ook GHC en Voorschoten werden verslagen, waarna de wedstrijd tegen Angstgegner SVC weer op het programma stond. En wederom werd er met 4-2 verloren. Hierdoor kwam de concurrentie weer wat dichterbij, maar dat zorgde niet voor extra spanning. Dat bleek wel tegen Forum Sport (5-0), SEV (7-4) en Wilhelmus (5-0). Nadat ook Oegstgeest wederom verslagen was, volgde op zaterdag 21 april de kampioenswedstrijd tegen RCL. Winst was hierin noodzakelijk, bij verlies zou dinsdag een rechtstreeks kampioensduel tegen Noordwijk worden gespeeld.

Een ontketend Quick Boys besliste echter voor rust de wedstrijd al. Door doelpunten van Diederik Bauw (3x), Freek van der Bent (2x), Jacob Prins en Elmer Kralt leidden de blauwwitten na 45 minuten met 7-1. De aanwezige Noordwijkspelers dropen gedesillusioneerd af. In de tweede helft voetbalde QB de wedstrijd rustig uit en werd de eindstand uiteindelijk op 9-2 bepaald door doelpunten van Jacco Hoek en Bastiaan Varkevisser.

Met name de productiviteit van QB8 was opvallend dit seizoen. In 19 wedstrijden werd 103 keer gescoord. Topscorer bij de blauwwitten was Jacob Prins met 37 goals. Volgend seizoen zal de selectie promoveren naar de 3e klasse.

Vanaf deze plaats willen we alle supporters en fans bedanken voor een mooi seizoen, we hopen jullie volgend jaar weer langs de lijn te zien!

 

Geef een antwoord