Quick Boys A1 handhaaft zich in Eerste Divisie

De talentvolle blauwwitten verslaan FC Zwolle A1 met ruime cijfers: 5-0
Nadat Quick Boys A1 een week eerder met 1-3 bij Fortuna Sittard A1 had gewonnen, versloegen de talentvolle blauwwitten afgelopen zaterdag FC Zwolle A1 met liefst 5-0. Dankzij deze fraaie resultaten is het elftal van trainer Wim van der Plas verzekerd van nog minimaal een jaar in de Eerste Divisie.

Quick Boys A1 kende een droomstart tegen de Zwollenaren. De thuisploeg domineerde en kwam al snel op voorsprong dankzij een treffer van Jaco van der Bent. De blauwwitten behielden het initiatief en wisten niet veel later in de persoon van Bob den Hollander de voorsprong te verdubbelen. De bezoekers hadden in de eerste helft geen antwoord op het aanvallende spel van Quick Boys A1. Een derde treffer volgde snel. Mikey de Graaf kopte een hoekschop binnen: 3-0. Op slag van rust maakte Max Oostenrijk het kwartet compleet, waardoor Quick Boys A1 met een ruime en comfortabele voorsprong kon gaan rusten.
Na de doelwisseling konden de blauwwitten het hoge niveau van de eerste helft niet halen, maar desalniettemin kwam de voorsprong niet meer in gevaar. Toch kon Quick Boys A1 nog een keer tot scoren komen. Max Oostenrijk scoorde zijn tien competitietreffer van het seizoen en bepaalde daarmee de eindstand op 5-0.
Quick Boys A1 staat momenteel op een gedeelde zevende plaats in de Eerste Divisie en kan, met nog één speelronde te gaan, niet meer degraderen. Een fantastische prestatie van het vlaggenschip van de jeugdopleiding van Quick Boys. Over twee weken speelt Quick Boys A1 de laatste (uit)wedstrijd van het seizoen tegen runner-up Willem II/RKC A1, maar daarvoor komen de blauwwitten in actie op het eigen Schilderstoernooi op Tweede Paasdag.