Quick Boys behoudt koppositie na zege bij Jodan Boys (0-2) (UPDATE)

Vooraf werd het uitduel met Jodan Boys als lastig betiteld. Noordwijk wist in twee duels niet te winnen van de Gouwenaren. Dat lukte Quick Boys wel dankzij twee treffers van clubtopscorer Yordi Teijsse, beide keren op aangeven van Jerghinio Sahadewsing. Hierdoor wisten de blauwwitten de koppositie te handhaven. Met nog twee duels te gaan bedraagt de voorsprong op Noordwijk twee punten.

In Gouda kon trainer Jan Zoutman geen beroep doen op de geschorste Joey Ravensbergen. De linksback zat een schorsing uit. Zijn positie werd ingenomen door Jesse Driebergen. Verder kende de opstelling van Quick Boys geen verrassingen; de technische staf gaf het vertrouwen aan de spelers die in het huidige seizoen de nodige overwinningen geboekt hebben.
In het eerste bedrijf waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. De gastheren hadden weliswaar meer balbezit, maar grote kansen vielen niet te noteren. De doelmannen Marvin Straver en Martijn de Zwart moesten handelend optreden op vrije trappen van Sahadewsing respectievelijk Mo Bellahcen. De grootste kans was voor Teijsse die op slag van rust een schot uit de tweede lijn van Driebergen tot doelpunt leek te promoveren, maar de inzet van de spits verdween over het vijandelijk doel.

Na de doelwisseling, in de wetenschap dat Noordwijk reeds ruim afstand had genomen van Spijkenisse, schakelde Quick Boys een tandje bij. Met de steun van de massaal meegereisde twaalfde man in de rug gingen de blauwwitten hartstochtelijk op jacht naar de openingstreffer. Sahadewsing prikte een voorzet van Mohamed el Osrouti net naast. Het bleek uitstel van executie te zijn. In de 58e minuut kopte Teijsse een hoekschop van Sahadewsing door de benen van Straver snoeihard tegen de touwen: 0-1. Enkele ogenblikken later leek Sahadewsing de wedstrijd te beslissen. Zijn prachtige individuele actie kreeg echter niet het gewenste gevolg. De spelmaker leverde alsnog een belangrijke bijdrage aan de tweede treffer van de bezoekers. Bij een uitbraak van de blauwwitten behield de Amsterdammer het overzicht en stelde zijn stadsgenoot Teijsse in staat zijn zevenentwintigste doelpunt van het seizoen aan te tekenen: 0-2.

In het restant van het tweede bedrijf kwam de voorsprong van Quick Boys niet meer in gevaar. De defensie hield voor de veertiende keer (!) de spreekwoordelijke nul. Met nog twee speelronden te gaan is Quick Boys dicht bij de felbegeerde titel, maar de ploeg van Zoutman is er nog niet. Dat beseffen de spelers en stafleden zich terdege, zij weten dat zij tegen XerxesDZB en Deltasport alles uit de kast moeten halen om de voorsprong op Noordwijk te behouden.

De stand aan kop, met nog twee speelrondes te gaan:

Ploeg Wedstrijden Punten Doelp. voor Doelp. tegen  
Quick Boys 24 58 51 15 +36
Noordwijk 24 56 55 19 +36

Opstelling Quick Boys: De Zwart, Opoku, Bentem, D. van der Plas, Driebergen, Hoek, A Cohen (c), Sahadewsing, El Osrouti (’60 Den Hartog), Teijsse, Steemers (’82 J. van der Plas)

Scoreverloop: ’58 0-1 (Teijsse), ’78 0-2 (Teijsse)

De samenvatting van de wedstrijd, met dank aan Jodan Boys TV:

De nabeschouwing met Delano a Cohen en Yordi Teijsse:

Het

interview met Jan Zoutman na afloop:

Geef een antwoord