Quick Boys bereikt finale play-offs

Op een zonovergoten sportpark Nieuw Zuid heeft Quick Boys ook de tweede ontmoeting met sv OSS 1920 winnend weten af te sluiten. Na de 3-1 overwinning in Brabant stond na afloop van de return in Katwijk een 1-0 eindstand op de borden. Kay Tejan wist in de blessuretijd van de wedstrijd zijn ploeg aan de overwinning te helpen. Quick Boys mag zich nu gaan opmaken voor het tweeluik met VVSB. De Noordwijkerhouters plaatsen zich voor de finale door Hoek uit te schakelen.

Na het sterke optreden in Oss zag trainer Erik Assink geen reden om zijn basisformatie aan te passen. Het eerste wapenfeit kwam van de gasten. Tom Pijnenburg kopte een vrije trap boven doelman Paul van der Helm op de lat. Toch was deze mogelijkheid voor de bezoekers geen aanleiding om vol op de aanval te gaan spelen. Quick Boys had ook geen haast, waardoor de neutrale toeschouwers niet op hun wenken bediend werden.
Na een half uur spelen greep de thuisploeg het initiatief en leek de jacht op de openingstreffer geopend. Een schot in de korte hoek van de mee opgekomen Chima Bosman werd ternauwernood gekeerd door Rick van der Leest, terwijl diezelfde sluitpost even later een inzet van Jeffrey Ket uit de kruising wist te tikken. Vijf minuten later kregen de gasten hulp van de lat toen Tim Bloemendaal verwoestend uithaalde. Op slag van rust was ook Dennis Kaars dicht bij een doelpunt, maar de aanvaller mikte de bal in kansrijke positie over het Brabantse doel.

Na de doelwisseling zakte het tempo verder in. Vanwege de overwinning in de heenwedstrijd hoefde Quick Boys niet persé, terwijl sv OSS 1920 niet bij machte was om de opponent echt in de problemen te brengen. De kansen voor beide doelen waren dan ook erg schaars. Tony de Groot, de clubtopscorer van de zondagderdedivisionist, zorgde voor een doelpoging, een vrije trap van Jos Peltzer raakte de lat en ook René Geerts dook nog een keer gevaarlijk op voor Van der Helm die in alle gevallen zijn doel wist schoon te houden. Het slotakkoord kwam op naam van Kay Tejan. De Amsterdammer in Katwijkse dienst kreeg een pass van Joey Ravensbergen goed onder controle en tikte met de punt van zijn schoen de bal langs de verslagen Van der Leest: 1-0.

Aanstaande woensdag staat op sportpark De Boekhorst in Noordwijkerhout de eerste finalewedstrijd tussen VVSB en Quick Boys op het programma. Drie dagen later, op zaterdag 8 juni, valt op Nieuw Zuid de beslissing. De komende dagen zal langs deze weg meer informatie verstrekt worden over de definitieve aanvangstijdstippen en de kaartverkoop.