Quick Boys C4 kampioen en op naar de dubbel

Vandaag, na 2 dagen rust te hebben gehad na de halve finale van de beker, die winnend was afgesloten met 0-2 bij Oliveo C3, stond dan de uitwedstrijd tegen Forum Sport op het programma. Nadat we vorige week tegen Katwijk niet verder kwamen dan een gelijkspel, en zo een vervroegd kampioenschap lieten liggen, konden we nu bij één punt bij de concurrent uit, het kampioenschap veilig stellen. De heenwedstrijd was een duidelijke overwinning. Bij een 1-0 voorsprong miste Forum Sport enkele kansen, waarna wij onze kansen wel pakte en zo Forum Sport met 6-1 naar huis stuurde.

De stand vooraf:
1. Quick Boys C4 18 45 14 3 1 83-28
2. Forum Sport C4 16 33 10 3 3 69-36

Nadat de wedstrijd voor ons al wat was uitgelopen, konden we even voor half twaalf gaan starten aan kans 2 op de titel. Het begin was goed, Forum Sport is een fysieke ploeg die het daar dan ook van moet hebben, alleen waren wij voetballend beter. Al snel kregen we de eerste kansjes, maar tot echt grote kansen konden we in het vroege begin nog niet komen. Het was nog  even aftasten en kijken hoe de tegenstander zou spelen. Dan lijken we op een voorsprong te gaan komen, Dirk wordt goed de ruimte in gestuurd, en kan alleen richting de doelman van Forum Sport gaan, helaas was het die laatste die reddend kon optreden.

Dan komt er een foutje aan onze kant, Niels verdedigt half uit en direct stuurt de middenvelder de spits weg die precies op tijd start en de bal achter de aankomende Herman wist te plaatsen in de verre hoek; 1-0 voor Forum Sport. Zo maakte Forum Sport direct gebruik van een foutje aan onze kant en strafte ze dit prima af. Toch zou dit juist het keerpunt zijn van deze wedstrijd. Na de 1-0 van de Voorburgers gingen we vechten als leeuwen en zou dan ook vlak voor het verstrijken van het 1e half uur, de dikverdiende gelijkmaker maken.

Wederom is het Dirk die nu door Jelmer wordt weggestuurd, die loopt nu goed richting de goal en wacht af wat de keeper doet, die deed niks en Dirk schoot hard achter de keeper, en bracht de stand dus op een gelijke hoogte. Dit was een klap voor Forum Sport en we denderde er gelijk overheen. Wederom Dirk krijgt 2 mega kansen. Net als bij de gelijkmaker kon die alleen op de keeper, die redt ditmaal en in de rebound had Dirk de bal voor het intikken, alleen raakte die hem niet goed en helaas ging de bal over.

We hadden ze liggen, en we hadden dan ook het gevoel dat de 1-2 zeker in de lucht hing. Dan komt er een corner aan de linkerkant, in de kluts komt de bal voor de voeten van wederom Dirk, die zoekt de korte hoek en de verdediger zit er nog aan en de bal rolde zo achter de keeper; 1-2!!! Dit was top zo 4 minuten voor rust, en nu doorzetten! En het had weinig gescheeld of we hadden met een veiligere marge de rust in gegaan, Stephan kreeg voor open doel de kans op 1-3, maar hij bleef niet rustig en schoot via de lat over.

Toch gingen we rusten met een 1-2 voorsprong, en dat was meer dan terecht! In de rust vooral doorgenomen dat we nu door moeten gaan en de 1-3 moeten maken, omdat Forum Sport natuurlijk ook de kleedkamer uit gaat komen om de 2-2 te forceren, al zate er een paar spelers er al aardig doorheen bij hun.

De opdracht om op zoek te gaan naar de 1-3 werden goed opgepakt. Forum Sport was inmiddels 1 op 1 gaan spelen achterin en probeerde wat te forceren. Dit zorgde ervoor dat we meer ruimte voorin zouden krijgen, en we die met onze snelheid voor in goed zouden kunnen benutten. En die snelle uitval kwam er ook. Jelmer ziet na het veroveren van de bal dat we scherp staan voorin en geeft de lange bal, Dirk kopt deze door op Stephan die alleen voor de keeper verschijnt, en met een vlammend schot hoog in de goal deze ook wist te verschalken; 1-3.

We kregen meer en meer ruimte en we lopen er ineens overheen, alleen konden we nu de kansen niet benutten. Zo kon onder andere Dirk 2x alleen op de keeper, in plaats van door te lopen schoot die net wat te vroeg, waardoor het mogelijke gevaar al snel verhindert werd. Dan heb ik het toch lang volgehouden, maar dan komt er moment dat de 12e man van Forum Sport ons toch even pakt.

Na 2x een overtreding op ons met zogenaamd de voordeel regel, hadden we geen voordeel en wordt door ons duidelijk de bal gespeelt. Maar de beste man in het groen, floot natuurlijk voor een vrije trap, want de jongens zelf konden het niet klaren vandaag. De onterecht gegeven vrije trap werd, dat dan weer wel, prima ingeschoten in de verre kruising, en zo krijgen we toch weer wat spanning in de wedstrijd; 2-3.

Forum Sport gaat er plotseling toch in geloven en krijgt al snel na de 2-3 een goede kans over rechts op 3-3, maar Herman wist ditmaal goed zijn doel schoon te houden en zorgde ervoor dat hij niet meewerkte aan een lichte verslapping aan onze kant. Toch pakten we het kort daarna weer op en krijgen we weer kans op kans, maar of de keeper, of onzorgvuldigheid van ons, stonden in de weg voor een grotere tussenstand.

Maar dan krijgt Jovan het op zijn heupen en gaat even laten zien wie de baas is, na een prima eigen actie waarbij hij een paar man passeert, wordt zijn schot prima gekeerd door de doelman, maar de oplettende Kees kan bij de 2e paal de bal in het netje prikken, en zo kon het toch niet meer fout gaan, de 2-4 in de 33’e minuut. Dan zou je denken, het is bijna tijd. Maar we zitten bij het volgende moment alweer in de 3e minuut van de blessuretijd. Jovan had het wederom op zijn heupen en passeert weer een paar man, maar ditmaal strandde zijn actie en was het wachten op het eindsignaal.

En dat wachten op het eindsignaal was niet alleen vanwege het feestje, de sfeer aan Forum Sport kant werd alleen maar erger, en met schoppen/natrappen en zelfs slaan, lieten deze heren zich van hun goede kant zien. De scheidsrechter keurde het goed, en vond het na 10 minuten extra tijd dan toch een keer tijd om voor het laatst op zijn fluitje te blazen.

Het feest kon dus gaan beginnen, de schalen werden uit de tassen gehaald, de champagne en het luide gevier was in de verre omstreken te horen. Nadat als eerste de trainer de sloot naast het veld mocht gaan herkennen, volgde de rest al snel. Voorzitter André Waardenburg leek de dans te kunnen ontspringen, maar moest er dan toch ook aan geloven. Na de sloot, en het leegspuiten van vele spuitbussen met slagroom, kwam dan de uitreiking van de bloemen.

Na de bloemen in ontvangst te hebben genomen nog even op de foto waarop het feestje verder kon gaan in de kleedkamer. Na nog gezellig buiten met alle ouders een hapje en een drankje te hebben gedaan, was de rit naar het Quick Boys veld toch nog op het programma gekomen. Na nog een klein feestje in de rust van Quick Boys 2, met een ronde over het veld, en het patatje van de club, kwam er toch een eind aan het feestje. En het seizoen is nog niet afgelopen voor de C4. Op hemelvaartdag, donderdag 21 mei, is er namelijk de finale van de districtsbeker tegen PPSC C1, op sportpark de kooltuin van Rijnvogels, aanvang 12.15 KOMT ALLEN!!

Verder wil ik iedereen nog bedanken voor alle steun en het super competitie seizoen, altijd veel ouders mee, altijd gezelligheid en prestaties, een ideale mix!

Stefan van Rijn

Het webteam feliciteert ook de C4 van harte met het behaalde kampioenschap. Verslagen en foto’s van andere kampioenen kunnen uiteraard tevens ingestuurd worden ter publicatie.

Op de foto hieronder:
Achterste rij van links naar rechts: Stefan van Rijn (Trainer), Herman Jonker, Teun Nijgh, Niels de Best, Jelmer Prins, Robin van Duijn, Jelle Ouwehand, Kees van der Niet, Ton Prins (Begeleider) en André Waardenburg (Teammanager)
Onderste rij van links naar rechts: Stephan Brouwer, Maikel van der Meij, Jan Barnhoorn, Theo Maagdelijn, Dirk Ouwehand (liggend) en Bart van der Plas.