Quick Boys drukt IJsselmeervogels verder in de zorgen

Op sportpark Nieuw Zuid speelde zich in deze competitieronde het treffen af tussen twee grootmachten uit het voormalige zaterdagvoetbal. Een affiche dat de ware liefhebber laat smullen maar concurrentie had van het grote Oranje dat op het WK in de zandbak deels gelijktijdig aan de bak moest. Tot de rust werd er niet gescoord. In de loop van de tweede helft wist Quick Boys de score te openen om tenslotte de wedstrijd in winst om te zetten: 2-1.

IJsselmeervogels kende een roerige week. Een pak slaag in de laatste thuiswedstrijd kostte trainer Gert Peter de Gunst de kop. Op zoek naar de zoveelste trainer neemt Michael Weggemans in de komende wedstrijden de honneurs waar. Al met al genoeg reden voor de Vogels om deze wedstrijd positief af te sluiten om zo de weg omhoog te vinden op de ranglijst. Voor Quick Boys was het in deze wedstrijd zaak om na twee verloren partijen eindelijk weer een wedstrijd in winst om te zetten. Al met al genoeg ingrediënten voor een interessante wedstrijd die zich in de bittere koude voor te weinig publiek zou afspelen.

Quick Boys leek een  goede start te krijgen nadat in de derde minuut van de wedstrijd Tyrone Owusu vanaf een rechterflank een actie maakte waaruit Danny van den Meiracker werd gevonden die de bal op de deklat mikte waardoor IJsselmeervogels al vroeg in de wedstrijd aan een achterstand ontsnapte. Een paar minuten later liet Tyrone Owusu zich nogmaals gelden met een steekpass op Dyllandro Panka, nu werd voor IJsselmeervogels door Wessel Boer uitkomst gebracht, door de aanval ten koste van een hoekschop te neutraliseren. Na tien minuten leek Quick Boys de score te openen nadat Ivailo Staal Youssef El Kachati in staat een doelpoging te wagen. Wegens buitenspel van de laatste werd deze goal geannuleerd. Maar al te duidelijk bleek dat Quick Boys voorlopig de bovenliggende partij was, al waren de blauwwitten te slordig in de afwerking waardoor doelpunten uitbleven. Quick Boys drong aan bij IJsselmeervogels maar kon het doel maar niet vinden. Van IJsselmeervogels was maar weinig gevaar te duchten, die lieten zich maar spaarzaam op de speelhelft van Quick Boys zien.

Bijna halverwege de eerste helft liet IJsselmeervogels zich voor het eerst in de wedstrijd  gelden. Morad El Haddouti leek gevaarlijk te worden, maar moest zijn meerdere in doelman Paul van der Helm erkennen. In dezelfde wedstrijdfase liet El Kachati zich aan de andere kant van het veld gelden, weer bleef resultaat uit. El Kachati kopte de bal over het doel. Toch zou IJsselmeervogels zich in de loop van de eerste helft steeds meer profileren en verminderde de dominantie van Quick Boys. Eerst was een doelpoging van Youssef Blel geen probleem voor Paul van der Helm, even later leek Van der Helm verrast te worden bij een doelpoging van El Haddouti, de bal verdween over het doel. Direct daarop plaatste Quick Boys aan de andere kant van het veld een aanval. Uit een combinatie met El Kachati leek Van den Meiracker eindelijk de score te openen. Nu belandde de bal net naast de voor Quick Boys verkeerde kant van de doelpaal. In de loop van de eerste helft bleef Quick Boys op zoek naar de voorsprong maar kwam niet verder dan een aantal hoekschoppen die niet het gewenste resultaat brachten. In de slotminuut leek El Haddouti  tegen de verhouding in de score voor IJsselmeervogels te openen. Profiterend van mistasten in de blauwwitte verdediging kwam El Haddouti plotseling in een kansrijke positie om de score te openen. El Haddouti wist niet te profiteren, Van der Helm tikte de bal over de doellat. Met de brilstand op het scorebord gingen de matadoren aan de thee.

Na de rust kwamen beide tegenstanders ongewijzigd terug in het veld. Al snel leek Quick Boys eindelijk de score te openen bij een actie van El Kachati op aangeven van Dyllandro Panka. Weer bleef resultaat uit, doelman Maarten List voorkwam een achterstand voor zijn team. Een paar minuten later Van den Meiracker van afstand doelman List te verschalken. resultaat bleef weer uit, het schot ging over het doel.

Na ruim tien minuten spelen in de tweede helft wist Quick Boys eindelijk de score te openen. Vanaf de rechterflank werd Van de Meiracker gevonden die de bal onhoudbaar langs doelman List in de verre hoek kopte.  Die voorsprong smaakte naar meer. Quick Boys ging op zoek naar meer. Halverwege de tweede helft verdubbelde El Kachati de voorsprong. Eerst gaf El Kachati Mitch Willems het nakijken om vervolgens doelman List te passeren.

Toch wisten de Vogels zich snel te herstellen. Een paar minuten na op 2 – 0 achterstand te zijn gekomen scoorde Blel de aansluittreffer. Na te zijn aangespeeld uit een hoekschop vond Blel het gaatje om zijn team weer hoop te geven. De Vogels gingen volop op zoek naar de 2 – 2 en drongen Quick Boys in het defensief en leken met opportunistisch voetbal meerdere malen kansrijk te worden.  Uiteindelijk bleef het gewenste resultaat voor IJsselmeervogels uit zodat Quick Boys, dat in de extra tijd via Owusu nog dicht bij een doelpunt was, de wedstrijd met een 2-1  overwinning kon afsluiten.

Foto’s: Pro Shots