Quick Boys en Excelsior Maassluis delen de punten

De bezoekers uit Maassluis leidden bij rust, waarna Dennis Kaars vlak na rust uit de draai de gelijkmaker binnenschoot. Ondanks meerdere doelkansen kwam Quick Boys hierna niet meer tot scoren.

Nadat beide tegenstanders de tijd hadden genomen elkaar af te tasten was na ruim vijf minuten spelen het eerste wapenfeit van de wedstrijd te noteren. Net buiten het strafschopgebied nam Stephan Kruithof een vrije schop voor Excelsior Maassluis waaruit de volledig vrijstaande Daan Smith werd gevonden die koppend doelman Paul van der Helm het nakijken gaf.

Al vroeg in de wedstrijd leek Quick Boys in de problemen te zijn tegen een tegenstander die er geen probleem mee heeft om de tegenstander het spel te laten maken, zich volledig te concentreren op de verdediging en loerend op de counter fouten van die tegenstander hard af te straffen.

Quick Boys pakte de handschoen op en ging op zoek naar de gelijkmaker. Na een kwartier werd Tommy Bekooij vanaf links gevaarlijk, pingelde het strafschopgebied in om vervolgens de bal af te leggen en vast te stellen dat een medespeler afwezig was om een riante doelkans te verzilveren. Weer was Quick Boys niet uit het lood geslagen. In een poging de stand weer gelijk te trekken vond Dennis Kaars de opgekomen Ivailo Staal die de bal buien het bereik van doelman Jean Paul van Leeuwen net naast het doel kopte. Direct daarna had Excelsior Maasssluis weer weinig reden tot klagen toen een doelpoging van Tommy Bekooij op de doelpaal belandde. Quick Boys zette Excelsior Maassluis onder druk maar kwam tekort in de afwerking om de achterstand weer weg te werken. Ruim halverwege de eerste helft leek Quick Boys een uitgelezen mogelijkheid te krijgen alsnog op gelijke voet te komen met Excelsior Maassluis toen na een voorbereidende actie van Jan-Willem Kamp zowel Jesper de Vré als Tommy Bekooij geen kans zagen een opgelegde kans te verzilveren.

Excelsior Maassluis liet de blauwwitte storm uitrazen om vervolgens in de loop van de eerste helft zich meer en meer te profileren op de speelhelft van Quick Boys al bleven doelpunten uit. De gasten hadden zich in ieder geval ontdaan van de druk van Quick Boys al had Giovanni da Fonseca meer rendement moeten halen uit de hem geboden doelkans toen hij oog in oog met doelman Van der Helm de bal hoog over het doel schoot. Tot de rust zou ook Quick Boys zich nog eens laten gelden toen Dennis Kaars met nog een kleine tien minuten te gaan een doelkans waagde die door doelman Van Leeuwen tot hoekschop kon worden verwerkt.

Quick Boys startte de tweede helft zonder linksback Joey Ravensbergen, Marc de Kruijs viel in voor hem. De blauwwitten gingen weer op zoek naar de gelijkmaker en kregen snel loon naar werken toen vanaf de linkerflank Dennis Kaars werd gevonden die kapte en draaide om vervolgens de bal onhoudbaar in de verre hoek te plaatsen waarmee de stand weer was gelijkgetrokken. Excelsior was haar riante positie kwijtgeraakt en kon zich niet meer louter focussen op de verdediging van de voorsprong.

Quick Boys wilde meer en ging op zoek naar de voorsprong, forceerde doelkansen maar bleef net als in de eerste helft ongelukkig in de afwerking. Een paar minuten na de gelijkmaker leek Tommy Bekooij zijn team op voorsprong te kunnen zetten maar moest zijn meerdere in doelman Jean-Paul van Leeuwen erkennen. Ook Excelsior Maassluis liet zich bij tijd en wijle gelden al waren de beste kansen voor Quick Boys dat zich in de loop van de tweede helft steeds beter uit de verf kwam maar onmachtig bleef dat in doelpunten wist uit te drukken.

Hoewel beide tegenstanders op zoek bleven naar de overwinning bleven doelpunten uit, waardoor de punten gedeeld moesten worden en de stand ten opzichte van elkaar op de ranglijst ongewijzigd bleef.

Opstelling Quick Boys
Van der Helm, Staal, Ravensbergen (’46 De Kruijs), Mahmoed, Bekooij, Kuyvenhoven, Ket (c), Kamp, De Vré, Bosman (’68 Gomez Nieto), Kaars (’77 Van Eeuwijk).

Opstelling Excelsior Maassluis
Van Leeuwen, Smith (c), Van der Ende, Omar Ouali (’67 Moreno), Kruithof, Blij (’78 Klooster), Van den Berg, Da Fonseca, Dercks, Sylla, Kurt.

Kaarten geel:

Quick Boys: Van Eeuwijk.

Excelsior Maassluis: Sylla, Dercks, Van der Ende. 

Geef een reactie