Quick Boys in slotfase onderuit tegen AFC

Lang leek de vriendschappelijke wedstrijd tussen Quick Boys en AFC op een doelpuntloos gelijkspel af te stevenen. Vier minuten voor het einde van het duel op Nieuw Zuid sloegen de bezoekers alsnog toe, waardoor de Amsterdammers een nipte overwinning boekten op de blauwwitten: 0-1.

Keeper Martijn de Zwart keerde afgelopen week terug van zijn vakantie en maakte in de eerste helft zijn opwachting tussen de palen. Ook Kenneth Misa-Danso, die in Zeeland nog afwezig was, verscheen voor de eerste keer aan de aftrap. Yassire Hamdani, een andere nieuweling, startte eveneens in de basis.

De openingsfase was voor de bezoekers die in de eerste twintig minuten De Zwart driemaal op de proef stelden. In de loop van het eerste bedrijf kwam Quick Boys meer in het stuk voor. Een scherpe voorzet van Mohamed el Osrouti kon niet worden binnengelopen door Max van Steen en Misa-Danso, die een goede indruk achterliet. Even later was El Osrouti zelf dicht bij een treffer, maar oog-in-oog met doelman Patrick Zonneveld van AFC schoot de buitenspeler naast.

Na de doelwisseling stuurde trainer Jan Zoutman elf andere spelers het veld in. Onder meer proefspeler Mohamad Mahmoed kwam binnen de lijnen en mocht zijn kwaliteiten tonen aan de technische staf.
In het tweede bedrijf vielen minder kansen te noteren. Met name de Amsterdammers kregen nauwelijks doelpogingen. In de persoon van Jim Gillissen leek de thuisploeg de score te openen, maar na een goede, individuele actie zag de gelegenheidsspits zijn inzet op de paal belanden. De rebound was bovendien niet besteed aan Robert Steemers. Enkele minuten later kreeg Hoek plotseling de bal in de voeten geschoven en mocht op het vijandelijke doel afgaan. De middenvelder vond de Amsterdamse doelman op zijn pad.
Aan de andere kant werd een individuele fout wél afgestraft. Na een verkeerde inspeelpass van Gerard Aafjes kwam Tim Wulffraat in balbezit die het speeltuig uiteindelijk voorbij invalkeeper Herman Jonker schoof: 0-1.

Met meer nauwkeurigheid in de afronding had het oefenduel een overwinning voor Quick Boys opgeleverd, maar in deze fase van het seizoen zijn de resultaten niet belangrijk. De technische staf heeft opnieuw veel spelers in actie kunnen zien tegen een gerenommeerde tegenstander.
Volgende week oefent Quick Boys wederom op eigen bodem. Dan is het Utrechtse USV Hercules de tegenstander op sportpark Nieuw Zuid.