Quick Boys JO19-1 wint bekerfinale

Op zaterdag 27 mei jl. werden de KNVB bekerfinales voor jeugdelftallen van het District West II gespeeld, op sportpark Duinwetering in Noordwijk. Vanuit Quick Boys willen we v.v. Noordwijk allereerst complimenteren voor de uitstekende organisatie en de getoonde gastvrijheid.
 
Quick Boys JO19-1 (de voormalige A1) speelt in de tweede divisie landelijk en moest het in de finale opnemen tegen de Excelsior Maassluis JO19-1. Deze vereniging heeft in 2017 de Rinus Michels Award gewonnen voor de beste jeugdopleiding in Nederland bij de amateurs.

Na een sportlunch op Nieuw Zuid werd er om 15 uur afgetrapt door Quick Boys op het hoofdveld. Het was bloedheet, met temperaturen die opliepen tot 30 graden. Een fel aanvallend Quick Boys zette de tegenstander direct onder druk. Het technisch goed geschoolde Excelsior Maassluis slaagde er totaal niet in om hier onderuit te voetballen. In de 15e minuut scoorde spits Martijn Rog de eerste goal voor Quick Boys. Via nummer 10 Chris Guijt kwamen de blauwwitten na een half uur spelen op 0-2 en drie minuten later tekende linksbuiten Koen van Liempt al voor de 0-3. Dit alles kwam aan als een mokerslag bij de spelers van Excelsior Maassluis. Met pittige overtredingen probeerden ze het vloeiende combinatiespel van Quick Boys te ontregelen. De ‘thuisspelende’ ploeg kwam tot enige kansjes maar die werden vakkundig om zeep geholpen door de uitstekende Quick Boys-keeper Pim van der Plas.
Zo konden de 22 spelers de verkoeling van de kleedkamer opzoeken bij een 0-3 ruststand.

Na de rust kreeg Quick Boys het een stuk lastiger. Vanaf de aftrap wist Excelsior Maassluis met mooie individuele acties de verdediging te verrassen, wat vrij snel resulteerde in een tegengoal. De tricolores kregen hierdoor extra energie en er onstond een waar offensief. De equipe van trainer Albert Spaans wist dit echter goed te pareren dankzij een uitstekende mentaliteit en teamspirit.
In de eindfase werd de winst definitief over de streep getrokken. Door doelpunten van rechtsachter Tim Bloemendaal in de 81e minuut en van invaller Bastiaan Coorn vier minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd werd de eindstand bepaald op 1-5.

Na de prijsuitreiking door een vertegenwoordiger van de KNVB werd Quick Boys door de trainer van de tegenpartij zeer sportief gefeliciteerd als de terechte winnaar. Zo kan het gelukkig ook in het voetbal!  

Quick Boys wil zowel de spelers als de trainers Albert Spaans en assistent-trainer Mike Vooijs hierbij complimenteren. Ook de begeleiding mag natuurlijk niet onvermeld blijven. Deze bestaat uit: teammanagers Leen Barnhoorn en Gert van Duyvenbode, vlagger Martin Rog en verzorgsters Mijntje Ruler van Elsgeest, Daniela Smit en Anne van Duijn. Het is tenslotte een echte teamprestatie.

Quick Boys JO19-1 is eveneens nog in de race voor promotie naar de eerste divisie landelijk. Het winnen van de districtsbeker West II is een mooie opsteker voor het vlaggenschip van onze jeugdopleiding, om wellicht een nog mooier vervolg te geven aan dit al uitstekende seizoen.

Zaterdag a.s. wordt in Venlo gespeeld tegen VVV. De terugwedstrijd is een week later op sportpark Nieuw Zuid. De winnaar gaat door naar de finale over één wedstrijd, op neutraal terrein.

Quick_Boys_J019-1

Geef een antwoord