Quick Boys laat Excelsior Maassluis kansloos

Opnieuw een overwinning in een thuiswedstrijd. De eerste helft werd afgesloten bij een 3-0 stand in het voordeel van Quick Boys. Toch bleef een monsterscore uit. In de tweede helft werd de voorsprong nog wel iets uitgebreid, maar ook Excelsior Maassluis kwam tot twee treffers.

Voor aanvang van de wedstrijd werd een minuut stilte in acht genomen ter nagedachtenis aan Floor van Duijn en Leen Aandewiel, twee recent overleden clubcoryfeeën. Daarna kon de wedstrijd beginnen. Al snel toonde Quick Boys zich de bovenliggende partij en zette direct druk op het doel van de tegenstander.

Broekhuizen forceerde na tien minuten de eerste kans, maar schoot over. Een paar minuten later was het wel raak voor de mannen van coach Duivenvoorden. Na een overtreding op Broekhuizen net buiten het strafschopgebied, plaatste Brouwer de bal onhoudbaar voor doelman Van der Kleij in de hoek. Binnen een kwartier stond Quick Boys op voorsprong.

Excelsior Maassluis wist geen vuist te maken en kon de wedstrijd niet kantelen. De voorsprong kwam geen moment in gevaar, hoewel de blauw-witten ook niet tot veel doelkansen kwamen. Halverwege de eerste helft veranderde dat: Junte rondde een aanval af die was opgezet door Zonneveld. Zo werd met snel combinatievoetbal de score verdubbeld.

Na deze vergrote achterstand probeerde Excelsior Maassluis eindelijk iets terug te doen. Een aanval vanaf de linkerflank kon echter niet worden afgemaakt, omdat er niemand in de doelmond aanwezig was. De tussenstand bleef daardoor voorlopig 2-0. De gasten zagen het verschil zelfs verder oplopen toen Broekhuizen de doelman kansloos liet, na een aanval over meerdere schijven.

In de loop van de eerste helft probeerde Excelsior Maassluis nog terug te komen in de wedstrijd. Wanneer ze al tot een kans kwamen, voorkwam doelman Van der Helm schade voor zijn ploeg. Vlak voor rust kreeg Quick Boys weer een vrije trap op de rand van het strafschopgebied, na een overtreding op Junte. Maar Reinders schoot deze over. De thuisploeg ging rusten met een comfortabele 3-0 voorsprong. Lag er misschien een monsterscore in het verschiet?

Verdediger Prljic keerde na de rust niet terug en werd vervangen door Kamp. Amper begonnen aan de tweede helft kreeg Zonneveld een goede kans, maar hij schatte de situatie niet op waarde. Een paar minuten later was het alsnog raak voor de blauw-witten. De defensie van Excelsior Maassluis werd van het kastje naar de muur gestuurd, waarna Junte de 4-0 op het scorebord zette.

De tricolores gaven de moed nog niet op en probeerden de stand iets draaglijker te maken. Voorlopig liepen ze zich echter stuk op doelman Van der Helm. Beide coaches besloten vervolgens te wisselen. Met nog een half uur te spelen bracht Thomas Duivenvoorden drie nieuwe spelers: Admiraal, Bosman en Hamann. Later kreeg ook Scholten nog speeltijd. Het blijft de vraag of het door die wissels kwam, maar het spel van Quick Boys werd er niet beter op.

Het leek erop dat er genoegen werd genomen met de huidige voorsprong. De ploeg van coach Duivenvoorden kon niet meer gevaarlijk worden tegen het massaal verdedigende Excelsior Maassluis, dat hoopte via de omschakeling tot scoren te komen. Maar Van der Helm stond een paar keer in de weg.

Toch kregen de gasten in de loop van de wedstrijd loon naar werken. Langedijk kon eenvoudig de 4-1 maken, nadat Van der Helm de bal onvoldoende onder controle kreeg. Met nog vijf minuten te spelen was het opnieuw raak. Plank profiteerde van een misverstand in de blauw-witte defensie, waarmee de eindstand op 4-2 werd bepaald. Quick Boys speelde de wedstrijd plichtmatig uit. De ploeg had deze middag een mogelijkheid laten liggen om nog meer aan klantenbinding te doen, met een hogere uitslag. Excelsior Maassluis kreeg zelfs de kans om terug te komen in de wedstrijd.

Foto’s: Pro Shots