Quick Boys laat winst op IJsselmeervogels uit handen glippen

Twee minuten waren de blauwwitten verwijderd van de vierde achtereenvolgende overwinning. Op bezoek bij IJsselmeervogels bleef Quick Boys lange tijd knap overeind en leidde vlak voor tijd met 0-1 tegen de runner-up van de Derde Divisie. Door een late treffer van invaller Ali Akla mocht de formatie van trainer Jan Zoutman slechts één punt bijschrijven. Daar was vooraf door velen wellicht voor getekend, maar voelde na afloop toch als een teleurstelling.

Het duel tussen de twee grootmachten uit het amateurvoetbal begon een kwartier later dan gepland. Vanwege de enorme verkeersdrukte op de Nederlandse wegen waren niet alle supporters uit Katwijk op tijd aanwezig op sportpark De Westmaat. Om 15:15 uur liet scheidsrechter P.N. van der Burg aftrappen. Er ontspon zich een levendige openingsfase waarin beide ploegen de intensie hadden om het vijandelijk doel op te zoeken. Na ruim tien minuten spelen moest de leidsman de wedstrijd stilleggen als gevolg van rookontwikkelingen afkomstig uit het bezoekersvak. Nadat de rook weer was opgetrokken en beide ploegen het veld weer hadden betreden, kon de wedstrijd worden vervolgd.
Quick Boys ondervond weinig hinder van de onderbreking en werd een aantal maal gevaarlijk. Milan Hoek, terug in de basis, wist met een prachtige dieptepass Jesse Driebergen vrij voor Jaimy Schaap te zetten, maar de inzet van de middenvelder werd gepareerd door de doelman.
Het bleek uitstel van executie te zijn. Nadat de thuisploeg in de persoon van Sherwin Grot een grote kans omzeep geholpen had, sloegen de blauwwitten toe. Opnieuw stond Hoek aan de basis van de aanval en wederom werd Driebergen in stelling gebracht. De linkspoot nam de bal goed aan en liet keeper Schaap ditmaal kansloos: 0-1.
Quick Boys rook bloed en ging op jacht naar meer treffers. Philippe den Hartog zag zijn schot via de vuisten van Schaap tot hoekschop verwerkt worden. Uit de spelhervatting van Sahadewsing kopte Max van Steen vervolgens via de grond over het doel van IJsselmeervogels. Diezelfde Van Steen kreeg op slag van rust nogmaals de kans om de voorsprong uit te breiden, maar de spits had zijn vizier niet op scherp staan.

Na de doelwisseling koos Quick Boys ervoor om de voorsprong te verdedigen. Trainer Sandor van der Heijde wisselde aanvallend – Ali Akla kwam in de ploeg voor Maikel den Harder – met als gevolg dat de wedstrijd zich voornamelijk op de helft van de blauwwitten afspeelde. Toch leken de bezoekers vrij eenvoudig overeind te blijven. Onder leiding van aanvoerder Anthony Bentem stond de defensie als een huis en behoudens enkele gevaarlijke standaardsituaties kwamen de gasten niet in moeilijkheden.
De thuisploeg nam meer risico’s waardoor de ruimtes groter werden. Trainer Zoutman van Quick Boys anticipeerde hierop door Robert Steemers binnen de lijnen te brengen. Ook het loopvermogen van Jaap van der Plas – hij viel in voor Hoek – werd benut. Jerghinio Sahadewsing leek met een geplaatst schot zijn ploeg in veilige haven te schieten ware het niet dat de bal via een verdediger van de thuisploeg naast het doel verdween. De grootste kans was voor Steemers die in een kansrijke positie de hoek voor het uitzoeken had. Helaas mikte de invaller in de handen van doelman Schaap.
Uiteindelijk kregen de blauwwitten de spreekwoordelijke deksel op de neus. Keeper De Zwart kreeg een indraaiende vrije trap niet goed onder controle waardoor Akla twee minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd beide ploegen weer in evenwicht bracht en daarmee de eindstand bepaalde op 1-1.