Quick Boys maakt geen fout tegen XerxesDZB

Zou het aan de steun van de trouwe aanhang liggen dan was Quick Boys  met de Kerst al kampioen geweest. Ook in de laatste thuiswedstrijd van het seizoen liet het legioen zich gelden. Kosten noch moeiten waren gespaard om de blauwwitten een hart onder de riem te steken. Onder toezicht van het oudste lid van Quick Boys kwamen de blauwwitten tot winst. Die winst kwam allerminst gemakkelijk tot stand. Na een 1 – 0 voorsprong wist invaller Thomas de Vries pas laat in de tweede helft de zege veilig te stellen.

In de voorlaatste wedstrijd van het seizoen stond de wedstrijd tegen laagvlieger XerxesDZB op het programma. Gezien de stand op de ranglijst zou dat geen probleem voor Quick Boys moeten zijn, al was bekend dat de Rotterdammers in competitieverband uit hadden gelijkgespeeld tegen naaste concurrent vv Noordwijk en de thuiswedstijd tegen de zelfde concurrent in winst wisten om te zetten. Redenen genoeg om deze tegenstander op waarde te schatten.

Quick Boys startte zonder de geblesseerde Henry Opoku, zijn positie werd nu ingenomen door Milan Hoek waardoor Jaap van der Plas vanaf het middenveld de wedstrijd startte. Zou een supportersactie in aanmerking komen voor bonuspunten dan zou Quick Boys al een poos gelede de kampioensvlag mogen hijsen, ook nu weer warenkosten noch moeiten gespaard om de matadoren te begroeten.

Quick Boys wist wat te doen, slechts winst was belangrijk in deze wedstrijd. Ver van sportpark Nieuw Zuid zette vv Noordwijk druk op de wedstrijd door al snel de score te openen en verder uit te breiden. Quick Boys zette te toon op Nieuw Zuid, zette XerxesDZB onder druk maar wist de Rotterdammers niet onder die druk te laten bezwijken. Meerdere hoekschoppen werden afgedwongen, allen zonder gevolgen voor XerxesDZB. Bovendien moest Quick Boys alert blijven bij de counters van de gasten.

Na ruim een kwartier spelen werd XerxesDZB gevaarlijk toen men na een overtreden op Burak Dogan net buiten het strafschopgebied een vrije schop mocht nemen, Kevin de Vries schoot de bal hoog over het doel. Quick Boys was gewaarschuwd, de punten zouden niet cadeau worden gedaan. Om het beoogde doel te bereiken zouden de blauwwitten het tempo omhoog moeten schroeven. Hierna wist Jaap van der Plas topscoorder Yordi Teijsse te bereiken, die kopte de bal ver naast het doel. Ook Mohamed el Osrouti leek gevaarlijk te worden maar had teveel tijd nodig een medespeler te vinden die de voorzet alsnog over het doel werkte.

Onverwacht kwam Quick Boys op voorsprong. Hoewel de verdediging van XerxesDZB nog niet echt in de problemen was geweest brak halverwege paniek uit in die verdediging, doelman Roy Spierings kwam zijn doel uit om vervolgens toe te zien hoe Yordi Teijsse zijn hoofd koel hield om de bal het doel in te jagen. Eindelijk was Quick Boys op voorsprong gekomen. Toch was XerxesDZB niet onder de indruk van deze achterstand, men ging naarstig op zoek naar de gelijkmaker. Dave van der Steen leek, randje buitenspel, dicht bij de gelijkmaker maar schoot hoog over. Aan de andere kant was Quick Boys nog een keer gevaarlijk met een afstandsschot van Anthony Bentem dat doelman Spierings de nodige problemen opleverde, de stand bleef ongewijzigd. Met een magere 1 – 0 voorsprong voor Quick Boys gingen de tegenstanders aan de thee om vervolgens in ongewijzigde samenstelling in het veld terug te keren voor de tweede helft.

Nog steeds geloofde XerxesDZB in een goede afloop van de wedstrijd. Het verschil op de ranglijst was de Rotterdammers niet af te zien. Quick Boys overtuigde niet tegen XerxesDZB waardoor de gasten hoop mochten blijven houden op een beter resultaat. Om dat resultaat alsnog te bereiken werd Ilyas Ouled Ali naar de kant gehaald voor Celcius Grant. De combinaties die de gasten op de mat legden brachten Quick Boys regelmatig in de problemen. De wissel zou het offensief van XerxesDZB een extra impuls geven. Na bijna een kwartier spelen kopte Dave van der Steen voorzet rakelings naast het doel.

Ook bij Quick Boys werd gewisseld, Mohamed el Osrouti en Robert Steemers werden naar de kant gehaald voor Philippe den Hartog en Jesse Driebergen. In de loop van de tweede helft zou Quick Boys het initiatief alsnog naar zich toetrekken. Ruim halverwege de tweede helft was de opgekomen Dennis van der Plas kansrijk uit een hoekschop, hij kopte de bal naast doel, in dezelfde wedstrijdfase ontsnapte XerxesDZB aan een grotere achterstand toen een eigen verdediger de bal bijna het eigen doel in werkte. Ook de zojuist ingevallen Den Hartog liet zich gelden door vanaf de rechterflank de bal in de doelmond te plaatsen, geen van zijn mee opgekomen medespelers zag gelegenheid de bal over de doellijn te werken. Met nog een kwartier te spelen leek de Jerghinio Sahadewsing kansrijk te worden, maar werd gehinderd door zijn tegenstander bij de afronding van die doelkans waardoor de score alsnog ongewijzigd bleef.

Wetend dat de voorsprong nog steeds te mager was bleef Quick Boys aandringen op een verhoging van de voorsporng. Jaap van der Plas zag zijn afstandsschot net naast het doel verdwijnen, daarna werd Van der Plas gewisseld voor Thomas de Vries. Dat bleek de gouden wissel. Een paar minuten later rondde De Vries een door Yordi Teijsse opgezette aanval af. Net voor de doellijn wis Teijsse de bal op De Vries te plaatsen die koppend doelman Spierings passeerde en de voorsprong verdubbelde. In extra tijd zou XerxesDZB nog een keer gevaarlijk worden. Uit vrijstaande positie mocht Dave van der Steen op doel koppen, hij vond doelman De Zwart op zijn weg.

Weer hield de verdediging de nul, al kwam de winst allerminst eenvoudig tot stand. Met nog een wedstrijd te gaan tegen het inmiddels gedegradeerde Deltasport hebben de  blauwwitten de beste papieren om  volgende week de kampioensvlag te kunnen hijsen. Aan de trouwe supportersschare zal het niet liggen. 

 

Ploeg Wedstrijden Punten Doelp. voor Doelp. tegen  
Quick Boys 25 61 53 15 +38
Noordwijk 25 59 61 19 +42

Opstelling Quick Boys: De Zwart, Hoek, Bentem, D. van der Plas, Ravensbergen, J. van der Plas (’82 Thomas de Vries), Sahadewsing, A Cohen, El Osrouti (’63 Den Hartog), Teijsse, Steemers (’65 Driebergen)

Scoreverloop: ’24 1-0 (Teijsse) | ’87 2-0 (Thomas de Vries)

Geef een antwoord