Quick Boys niet langs Jong FC Groningen

Quick Boys is er niet in geslaagd te winnen van Jong FC Groningen. In eigen huis werd het 1-1, na een 0-0 ruststand. Na ruim een uur spelen opende Max van Steen de score. Ruim tien minuten voor tijd kwam Jong FC Groningen uit een vrije trap langszij. Enkele minuten later claimde Quick Boys nog een penalty, arbiter Koekoek ging hier niet in mee.

Voor de tweede keer in de nog jonge competitie van de derde divisie trof Quick Boys een beloften elftal, dit maal Jong FC Groningen. Al snel kon worden geconcludeerd dat beide tegenstanders weinig voor elkaar onderdeden. Beiden zochten de voorsprong maar wisten niet gevaarlijk te worden. Na bijna een kwartier spelen wist Quick Boys tot tweemaal toe de defensie van FC Groningen onder druk te krijgen, in beide gevallen ontbrak de afmaker om de doelkansen te verzilveren.  Een paar minuten later leek Philippe den Hartog de score te openen, hij werkte de bal over het doel waardoor de score ongewijzigd bleef.

1617-QUIGRO-03092016-Philippe_den_Harto

Langzaam maar zeker had het Quick Boys het initiatief naar zich toegetrokken, FC Groningen had zich massaal teruggetrokken op de eigen speelhelft, men gokte op de counter en kwam zelf niet in de problemen.  Quick Boys drong aan maar wist geen vuist te maken om de gewenste voorsprong te forceren. Verder dan een aantal hoekschoppen zou Quick Boys niet komen. Tot de rust zouden doelpunten uitblijven.

Quick Boys kwam onvoldoende scherp uit de kleedkamer waardoor FC Groningen de mogelijkheid kreeg om aan te dringen bij Quick Boys. De blauwwitten zouden zich herstellen zich en leken na bijna een kwartier spelen dicht bij de voorsprong toen Jaap van der Plas een doelpoging kon wagen die ten koste van een hoekschop kon worden gekeerd.  Een paar minuten later was het wel raak voor Quick Boys toen Jerghinio Sahadewsing vanaf de achterlijn Max van Steen in stelling kon brengen, met een geplaatste kopbal passeerde Van Steen doelman Stefan van der Lei die kansloos was op deze inzet.

Eindelijk stonden de blauwwitten op voorsprong, nu was het zaak die voorsprong tenminste te  verdedigen of zelfs verder uit te bouwen.  Dat laatste leek een paar minuten later al aan de hand toen Max van Steen een combinatie kon opzetten met Philippe den Hartog die op doel kon uithalen maar doelman Van der Lei op zijn weg vond waardoor de score ongewijzigd bleef.

FC Groningen weigerde vooralsnog te capituleren, liet het defensieve concept achter zich en zocht op zoek naar tenminste de gelijkmaker het vijandelijke doel. Een paar minuten later leed Quick Boys ter hoogte van de middenlijn onnodig balverlies waardoor FC Groningen een aanval kon opzetten die voorlopig kon worden gestuit door een overtreding net buiten het zestienmetergebied. De vrije schop die hieruit volgde werd genomen door Adjin Hrustic die de bal langs de zorgvuldig opgestelde muur in de hoek van het doel wist te plaatsen waardoor de stand weer was gelijk getrokken.

1617-QUIGRO-03092016-gelijkmaker_Groningen

In de resterende tijd probeerde Quick Boys alsnog de winst te forceren.  Captain Anthony Bentem zag zijn doelpoging ten koste van een hoekschop worden gekeerd, uit de corner die hieruit volgde werd een strafschop geclaimd toen invaller David Browne hands maakte. Arbiter Koekoek oordeelde anders, kreeg het aan de stok met coach Jan Zoutman die de rest van de wedstrijd vanaf de tribune mocht bekijken, maar handhaafde zijn al ingenomen standpunt.

Beide teams kwamen niet meer tot scoren, waardoor de wedstrijd eindigde in een 1 – 1 eindstand. Gezien het spelbeeld verdiende Quick Boys meer  dan hadden de blauwwitten er dan wel voor moeten zorgen dat meerdere gecreëerde kansen in doelpunten hadden worden omgezet.

In de komende wedstrijd wacht op sportpark Nieuw Zuid het eveneens gepromoveerde ASWH dat tot dusverre een prima start van de competitie kende en momenteel één van de koplopers van de derde divisie is.

Opstelling Quick Boys: De Zwart, Opoku, Bentem (c), D. van der Plas, Ravensbergen, Hoek, J. van der Plas, Sahadewsing, Den Hartog, Van Steen, Oost (’83 Gillissen)

Opstelling Jong FC Groningen: Van der Lei, Van der Laan (c), Hrustic, Jasper (’86 Waterink), De Leeuw, Amakodo, Veldman (’69 Browne), De Vos, Absalem, Brey (’69 Pozzebon), Postma

Scoreverloop: ’62 1-0 (Van Steen), ’78 1-1 (Hrustic)

Opoku (Quick Boys), De Vos (Jong FC Groningen)