Quick Boys op bezoek bij Zwaluwen

Aanstaande zaterdag is Quick Boys in Vlaardingen te gast bij Zwaluwen. De blauwwitten zijn uit op eerherstel na de verliesbeurt in eigen huis tegen streekgenoot Noordwijk. Voor verdediger Delano a Cohen betekent de volgende competitiewedstrijd een weerzien met zijn voormalige ploeggenoten.
Het duel tussen Zwaluwen en Quick Boys staat onder leiding van scheidsrechter J.J.W. Thoonen. De inwoner van Oost-Souburg fluit om 14:30 uur voor de aftrap. Het eerste elftal kan de steun van de supporters weer heel goed gebruiken. Daarom organiseert de Supportersvereniging weer een gezellige busreis naar Zwaluwen tegen een zeer voordelig tarief. Geef je vanavond (donderdag) tussen 19:30 en 21:30 uur in de kantine op bij de bestuursleden van de Supportersvereniging. De bus vertrekt om 13:00 uur vanaf de Laan van Nieuw-Zuid. Reis mee naar Vlaardingen en moedig de blauwwitten aan! Klik HIER voor meer informatie.

Algemeen
Voetbalvereniging Zwaluwen is opgericht op 5 september 1935. De club van voorzitter Hugo van Tienhoven speelt haar thuiswedstrijd op sportpark Zwaluwenlaan in Vlaardingen. Het hoofdveld bestaat uit natuurgras. Het tenue van Zwaluwen bestaat uit een zwart-wit verticaal gestreept shirt, een zwarte broek en zwarte kousen. Vorig seizoen eindigde Zwaluwen op de vijfde plaats in de Hoofdklasse B. In het seizoen 2013-2014 werden de Vlaardingers vierde. Trainer Joop Hiele is bezig aan zijn eerste seizoen in Vlaardingen.

Mutaties
Gedurende de zomerstop versterkte Zwaluwen zich met Ivan Almeida (Barendrecht), Raul Gillet (Excelsior Maassluis), Marcello Gomes da Veiga (PFC), Joey Grootenboer (Leonidas), Ailson Medes (Leonidas), Sanny Monteiro (TOP Oss), Lucas van Oeveren (DHC), Marvin van Tienen (Barendrecht) en Jason Tijien-Fooh (Kloetinge). De Vlaardingers raakten ook de nodige basiskrachten kwijt. Onder andere A Cohen vertrok bij de club.

Onderlinge resultaten
Quick Boys en Zwaluwen stonden in het verleden twaalf keer eerder tegenover elkaar. De blauwwitten wonnen zes keer, de Vlaardingers boekten drie overwinningen, terwijl drie onderlinge confrontaties onbeslist eindigden. Vorig seizoen won Quick Boys op bezoek bij Zwaluwen met 4-1 dankzij treffers van Jaap van Duijn (2) en Thom de Vries (2). In de terugwedstrijd op Nieuw Zuid trokken de blauwwitten opnieuw aan het langste eind. Toen zorgden Jeroen Ketting en Harry Zwarthoed voor de 2-0 overwinning.

Stand van zaken
Met tien punten uit vijf duels bezet Zwaluwen momenteel de met FC Rijnvogels gedeelde derde plaats op de ranglijst. De zwartwitten wonnen van Deltasport (3-2), Jodan Boys (2-1) en Hoek (3-0), deelden de punten met Haaglandia (3-3) en verloren afgelopen zaterdag van XerxesDZB (0-4). In eigen huis is Zwaluwen nog zonder puntverlies. Marlon Oranje is met vier treffers is op dit moment de clubtopscorer van de Vlaardingers.
Quick Boys heeft drie punten achterstand op de ploeg van trainer Hiele. Afgelopen zaterdag verloren de blauwwitten op eigen veld met 0-2 van Noordwijk. In uitduels is de equipe van trainer Jan Zoutman nog ongeslagen. Quick Boys is er alles aan gelegen om een goed resultaat neer te zetten in Vlaardingen. De technische staf zal nog altijd geen beroep kunnen doen op de langdurig uitgeschakelde Philippe den Hartog en Pascal van der Plas.

Rondje langs de velden
Op de zesde speeldag in de Hoofdklasse B is XerxesDZB te gast bij koploper Noordwijk. In Hendrik-Ido-Ambacht staan ASWH en Jodan Boys tegenover elkaar. FC Rijnvogels en Hoek kruisen de degens op sportpark De Kooltuin, terwijl Haaglandia op bezoek gaat bij Spijkenisse. Verder spelen Ter Leede en Heinenoord tegen elkaar. Tot slot gaat Sportlust’46 in eigen huis strijden tegen Deltasport.

Geef een antwoord