Quick Boys revancheert zich van bekerdebacle

Weer een derby op Sportpark Nieuw Zuid in het nog jonge seizoen 2022-2023. Nu was FC Lisse te gast. De Lissenaren werden vorig seizoen kampioen in Derde Divisie en dwongen daarmee promotie af waardoor men zich nu weer kan meten met de concurrentie op het hoogste niveau. Tot dusverre waren de behaalde resultaten naar behoren. Dat geldt eveneens voor Quick Boys, al liepen de blauw-witten deze week wel een kater op in het bekerduel tegen Sportlust’46. In de slotminuten van die wedstrijd trok Quick Boys alsnog aan het kortste eind. Reden genoeg om in de derby tegen FC Lisse de kater weg te spoelen.

Beide tegenstanders namen de tijd elkaar af te tasten. Pas na vijf minuten spelen werd Quick Boys via Tyrone Owusu vanaf de rechterflank gevaarlijk. Nadat Owusu zijn tegenstander had uitgespeeld mikte hij de bal op de paal. Direct daarna forceerde FC Lisse aan de andere kant het veld een hoekschop die zonder resultaat bleef. Een paar minuten later weer een hoekschop voor FC Lisse, weer bleef resultaat uit. Voorlopig zou het voor wat betreft de doelkansen aan beide kanten hier bij blijven.

Bijna halverwege de eerste helft liet Quick Boys zich eindelijk weer eens gelden toen Jim Beers een schot in de korte hoek plaatste wat ternauwernood door doelman Erik Cummins tot hoekschop verwerkt werd. Die hoekschop bleef zonder gevolgen. In dezelfde fase van de wedstrijd werd een door Bram Franken opgezette aanval onderschept. Daarna leek Jim Beers weer in de gelegenheid te komen de score te openen, Beers mikte de bal naast de voor hem verkeerde kant van de paal. Op aanvallend gebied liet Quick Boys in ieder geval zijn tanden zien.  Aan de andere kant van het veld liet ook FC Lisse liet men zich gelden. Uit een voorzet van Jeffrey Klijbroek kwam Enzo Stroo net tekort om de score te openen. In ieder geval was er wat te beleven in het veld.

Met nog tien minuten op de klok wist Quick Boys de score te openen. Nadat eerst Dyllandro Panka de bal op de deklat had gemikt, Youssef el Kachati scoorde alsnog uit de rebound maar zag zijn doelpunt afgekeurd wegens buitenspel. Kort daarna mocht Bram Franken een hoekschop nemen waaruit Aleksandar Bjelica werd gevonden, hij kopte de bal snoeihard in de touwen waardoor Quick Boys eindelijk de leiding in de wedstrijd had genomen. FC Lisse ging direct op zoek naar de gelijkmaker. Met nog een paar minuten te gaan mochten de gasten vlak buiten het strafschopgebied nog een vrije schop nemen, Allon Koene mikte de bal naast het doel. Tot de rust bleven meer doelpunten uit.

Na de rust kwamen beide teams in ongewijzigde samenstelling terug in het veld. Direct na de aftrap leek Quick Boys al gevaarlijk te worden in het strafschopgebied van FC Lisse maar faalde in de afronding. Pas tien minuten later leek Quick Boys eindelijk de score te verdubbelen. Bram Franken vond Youssef el Kachati die net tekort kwam om doelman Cummins te verschalken. Intussen golfde het spel op en neer, geen van de tegenstanders wist een stempel op de wedstrijd te drukken, beide tegenstanders deden maar weinig voor onder voor elkaar.

Na een kwartier spelen leek Jeffrey Klijbroek dicht bij de gelijkmaker. Oog in oog met doelman Paul van der Helm wist Klijbroek niet de profiteren waardoor de stand ongewijzigd bleef. Direct daarop plaatste Quick Boys aan de andere kant van het veld een aanval. Nadat eerst Youssef el Kachati niet tot scoren wist te komen slaagde Dyllandro Panka er wel in het net te vinden en de voorsprong te verdubbelen. Amper bijgekomen van de schrik zag FC Lisse de achterstand verder vergroot worden door Youssef el Kachati. Op aangeven van Ravelino Junte plaatste El Kachati de bal onhoudbaar in de verre hoek.

Beide coaches sloegen aan het wisselen. De net ingevallen David Verweij leek te gaan scoren maar zag zijn doelpoging van de doellijn weggewerkt worden. De claim dat de bal de doellijn had gepasseerd werd niet gehonoreerd. Even later mocht FC Lisse nog een vrije schop nemen, weer zonder gevolgen voor Quick Boys. FC Lisse probeerde nog meerdere malen het doel te vinden maar miste de finesse en het raffinement om daadwerkelijk tot scoren te komen.

Met het einde van de wedstrijd al in zicht kreeg FC Lisse alsnog loon naar werken. Enzo Stroo werd alle ruimte geboden, profiteerde daar volop van en gaf doelman Van der Helm het nakijken. Verder bleven doelpunten uit. Quick Boys kon weer drie punten aan het totaal toevoegen.

Opstelling Quick Boys:
Paul van der Helm (c), Chima Bosman, Aleksandar Bjelica, Mohamad Mahmoed, Ravelino Junte (S. van Duijn), Jeffrey Ket (Bekooij), Youssef El Kachati, Tyrone Owusu, Dyllandro Panka, Bram Franken (Kuijvenhoven),  Jim Beers (L. van Duijn).

Opstelling FC Lisse:
K. van der Zwet, J. Zwetsloot (Verweij), Stroo, Noordhoff (Van der Meer), Hudepohl, T. Zwetsloot, Cummins, Koene (Van der Putten), Gozeling (Klomp), Klijbroek, Mussche. 

Foto’s: Pro Shots