Quick Boys terug op aarde

Vol goede moed was de verre reis naar Overijssel aanvaard. Met twee overwinningen op zak hoopten de blauw-witten de eerste winstpunt te pakken tegen HHC Hardenberg. Helaas bleef de formatie van Edwin Grünholz voor de vierde achtereenvolgende keer met lege handen achter.

De trainer voerde (noodgedwongen) een tweetal wijzigingen door ten opzichte van de formatie die de competitie zo voortvarend was gestart. Tyrone Owusu kon niet in actie komen en werd vervangen door Chima Bosman. Ook Dyllandro Panka begon op de bank. Zijn plaats werd ingenomen door Nick Runderkamp. Daarnaast was Ivailo Staal nog altijd niet inzetbaar.

In de openingsfase was Quick Boys de ploeg die de bal veelvuldig in bezit had. De thuisclub liet het initiatief (bewust?) aan de bezoekers en loerde op een snelle tegenstoot. In de persoon van Matthijs Hardijk kregen de gastheren ook de eerste kans van de wedstrijd, maar de uitblinkende Paul van der Helm was bij de les. Een schot uit de tweede lijn van Ravelino Junte aan de overkant leverde evenmin een treffer op.

Na een kwartier spelen kwam HHC Hardenberg alsnog op voorsprong. De ploeg van trainer Pascal Diender strafte een foutje van de blauw-witten genadeloos af. Gersom Klok was de gevierde man aan de zijde van de oranjehemden.

Quick Boys was even van slag en Van der Helm kon zich in deze fase onderscheiden met enkele cruciale reddingen. De blauw-witten liepen zich telkens vast in de oranje trechter, waarna de gastheren via de omschakeling telkens levensgevaarlijk opdoken voor het Katwijkse doel.

Het bleek uitstel van executie. Nog voor het half uur wist HHC Hardenberg de voorsprong te verdubbelen. Opnieuw was Klok de doelpuntenmaker na een vlotlopende aanval van de thuisploeg: 2-0.



Het lukte Quick Boys in het restant van het eerste bedrijf niet om de goed georganiseerde Hardenbergers uit elkaar te spelen. De passing van de blauw-witten was bovendien onzuiver en de spelers die in eerste wedstrijden wisten te excelleren, gaven vandaag niet thuis op een warm sportpark De Boshoek.

In een poging om het tij te keren voerde de technische staf van de blauw-witten in de rust een tweetal wissels door. Panka kwam in de ploeg en ook Bram Franken maakte zijn officiële debuut voor Quick Boys. Jan-Willem Kamp en Nick Runderkamp bleven achter in de kleedkamer.

Het spelbeeld veranderde echter niet. De thuisploeg had de wedstrijd onder controle en gaf achterin niets weg. Sterker nog, aan het begin van de tweede helft moesten de blauw-witten alle zeilen bijzetten om een grotere achterstand te voorkomen. Van der Helm blonk andermaal uit aan de zijde van Quick Boys.

Het eerste kwartier na rust kwamen de blauw-witten nog ongeschonden door, maar meteen daarna leek de wedstrijd echt gespeeld. De geheel vrijstaande Mannes scoorde via de binnenkant van de paal en liet Van der Helm kansloos: 3-0.

Hierna liet HHC Hardenberg de teugels iets vieren en leek de wedstrijd professioneel uit te willen spelen. Een inzet van Panka, de enige serieuze mogelijkheid van de blauw-witten na rust, werd van de lijn gehaald door sterkhouder Serge Fatima. Dat maakte Danny van den Meiracker, Jim Beers en Nigel Ogidi Nwankwo niet meer mee. Zij werden vervangen door Tommy Bekooij, Mohamad Mahmoed en de eveneens debuterende Nadir Achahbar.

De wedstrijd kabbelde richting het einde, maar niet voordat HHC Hardenberg nog mocht zorgen voor het spreekwoordelijke slotakkoord. Scheidsrechter Hardeman, die veel kaarten nodig had om de wedstrijd in goede banen te leiden, legde de bal op de stip nadat invaller Rob van der Leij in het duel met Van der Helm naar de grond ging. De keeper protesteerde hevig, maar de arbiter bleef bij zijn beslissing en zag ‘slachtoffer’ Van der Leij de elfmetertrap verzilveren: 4-0.

Quick Boys is weer terug op aarde en staat weer met beide beentjes op de grond. Haal alle cliches maar uit de kast. De blauw-witten hebben zich, in tegenstelling tot de voorgaande twee wedstrijden, in het oosten van het land niet van hun goede kant laten zien. Een tegenstander van het kaliber HHC Hardenberg weet daar wel raad mee. Een harde les voor de Katwijkers.

Komende week krijgt Quick Boys twee kansen om zich te revancheren voor deze offday. Aanstaande dinsdag komt Jong Sparta Rotterdam op bezoek, terwijl komend weekend de derby tegen Katwijk op het programma staat.

Foto’s: Pro Shots