Quick Boys thuis puntloos tegen De Treffers

Ook in de tweede thuiswedstrijd van het seizoen 2021-2021 ging de tegenstander er vandoor met de punten. Werd in de wedstrijd tegen Kozakken Boys de punten in de slotminuten verloren, nu wist tegenstander De Treffers al amper halverwege de eerste helft op voorsprong te komen. Die achterstand wist Quick Boys in de resterende tijd niet meer om te buigen

Het eerste wapenfeit van Quick Boys vond plaats na vijf minuten spelen toen Nick Runderkamp vanaf de linkerflank de bal in de doelmond plaatste maar geen medespeler vond om de voorzet af te ronden. De Treffers hadden zich tot dusverre nog niet laten zien op de speelhelft van Quick Boys maar plaatsten direct een tegenaanval, de doelpoging die hieruit volgde was een simpele prooi voor doelman Van der Helm.

Meer en meer lieten De Treffers zich gelden. Door vroeg te storen wist men de opbouw van Quick Boys te ontregelen. Na een kwartier spelen leek Quick Boys succes te hebben toen Tommy Bekooij vanaf de linkerflank voorzette. Zowel Sylvano Comvalius als Fernando Lewis werden niet bereikt waardoor De Treffers niet in de problemen kwamen.

Waar het wachten leek op de voorsprong van Quick Boys sloegen De Treffers aan de andere kant van het veld hard toe. Gravin Vlijter kreeg te veel vrijheid, kon hiervan profiteren om direct op doel uit te halen. Via binnenkant paal verdween de bal in het doel waardoor Quick Boys tegen een achterstand aankeek.

Die achterstand gaf Quick Boys geen inspiratie om het tij te keren. De opbouw bleef traag, te veel werd het middenveld overgeslagen en werden de blauwwitte voorwaartsen niet gevonden. De Treffers kwamen geen moment in de problemen, men bleef de gekozen spelopvatting hanteren terwijl Quick Boys maar niet de sleutel wist te vinden om het slot op de verdediging van De Treffers te openen. Als Quick Boys al tot een doelpinging kwam, kwamen De Treffers geen moment in de problemen.

Met de rust al in zicht leek het tijd zich eindelijk te keren voor Quick Boys. Tommy Bekooij leek in kansrijke positie te komen op aangeven van Fernando Lewis. Die doelpoging werd geblokt. Een van de weinige doelkansen van de eerste helft bleef onbenut. Met een 0 -1 achterstand ging Quick Boys de rust in.

Na de rust kwamen beide elftallen in ongewijzigde vorm terug in het veld. Na een paar minuten spelen probeerde Darren Maatsen van afstand doelman Niels Kornelis te passeren. De laatste liet zich niet verrassen waardoor de stand ongewijzigd bleef. Het spelbeeld van de eerste helft kwam weer bovendrijven, waardoor het tijd werd om een aantal wissels te brengen.

Foto’s: Pro Shots

Quick Boys was naarstig op zoek naar tenminste de gelijkmaker maar wist nog steeds niet te overtuigen waardoor de blauwwitten maar tegen een achterstand bleven aankijken, terwijl men ook nog eens rekening moest blijven houden met de tegenaanvallen van De Treffers die op zoek bleven naar een verhoging van de voorsprong.

Met nog een kwartier te gaan in een wedstrijd die tot dusverre een ordentelijk verloop kende sloeg plotsklaps de vlam in de pan. Van beide kanten sloeg de frustratie toe die leidde tot duw- en trekwerk over en weer. Dat leidde voor beide partijen tot een regen van kaarten. De zojuist ingevallen Levi van Duijn kreeg een rode kaart voorgeschoteld, zodat Quick Boys met tien man verder moest.

In de nog resterende tijd zette Quick Boys alles op alles in de strijd op tenminste een punt. Succes bleef uit, men bleef zich stuklopen op de solide defensie van De Treffers die van geen wijken wist.  Weer in een wedstrijd op Sportpark Nieuw Zuid waar de tegenstander er met te punten vandoor ging.

Opstelling Quick Boys: Van der Helm, Staal (S. van Duijn), Kamp, Lewis (L. van Duijn), Bekooij, Maatsen, Ket, Nwankwo, Bosman (Mahmoed), Runderkamp (Kippersluis), Comvalius (c) (Raben).

Opstelling De Treffers: Kornelis, Sirvania, Ippel (c), Janssen, Ten Den, Zwanen (Sow), Vlijter (Leroy), Campman, Thomassen, Langeveld, Hettinga.